TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı

TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Çavuşoğlu: -Sektörümüzdeki en önemli sorunlardan birisi, yeterli denetimin olmaması. Kural dışına çıkan bir turizm paydaşı tam manasıyla denetlenip, yaptırıma tabi tutulamıyor. Bu durum sek


ANTALYA (A.A) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu, turizm sektörünün en önemli sorunlarından birinin yeterli denetimin olmaması olduğunu ve bundan dolayı sektörde haksız rekabetin oluştuğunu belirtti.
     Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, TURSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu ve TÜRSAB Akdeniz Bölge Müdürü Kirami Acar ile bir araya geldi.
     TÜRSAB Antalya Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Bakanı Çavuşoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 700e yakın seyahat acentesi üyesi ile Türk turizmine hizmet ettiklerini belirtti.
     Türk turizminin son 10 yılda büyük mesafe aldığını kaydeden Çavuşoğlu, ancak bazı yapısal sorunların devam ettiğini bildirdi. Mevzuat açısından turizmde çok ciddi eksiklik olduğunu ve mevzuatın uygulanmasında çeşitli sıkıntılar yaşandığını ifade eden Çavuşoğlu, Sektörümüzdeki en önemli sorunlardan birisi, yeterli denetimin olmaması. Kural dışına çıkan bir turizm paydaşı tam manasıyla denetlenip, yaptırıma tabi tutulamıyor. Bu durum sektörde haksız rekabete yol açıyor dedi.
     Turizmden toplumun tüm kesimlerinin adil pay alabilmesi için turistin konaklama tesislerinden şehre çıkmalarını teşvik edecek çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, turistin bazı önemli ihtiyaçlarını şehir merkezinden temin etmesine yönelik bir politikanın geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.
     Sağlık turizmin turizmin çeşitlendirilmesi konusunda önemli bir faktör olduğunu ve bu alanda tüm kurum ile kuruluşların ortaklaşa çalışmalar yapmaları gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, BAKAnın yürüttüğü Batı Akdeniz Sağlık Turizmi Kümelenmesi çalışmalarının bu konuda güzel bir uygulama olduğunu belirtti.
     Çavuşoğlu, sağlık turizmi sektörünün gelişmesi için daha yapılacak çok çalışmanın olduğuna işaret etti.
     BAKAnın Antalya turizmine önemli katkıları olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Tuncay Engin ile Alaattin Özyüreke teşekkür etti.
     BAKA Genel Sekreteri Engin de BAKA tarafından özellikle Körfez ülkelerine tanıtım gezileri düzenlendiğini ve bu şekilde Antalyanın tanınırlığını artırdıklarını kaydetti.
     BAKAnın Antalya, Isparta ve Burdurun turizm fırsatlarının tanıtılması yönünde tanıtım gezilerinin devam edeceğini dile getiren Engin, Bu geziler ile bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yeni ve nitelikli pazarlara açmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu ile sektörün ilgili tüm kuruluşlarının katkılarını bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER