TÜSEM 5. Konsey Toplantısı

TÜSEM 5. Konsey Toplantısı -Genel Sekreter Prof. Dr. Vural: "TÜSEM dernekleşince üniversitelerin birbirlerine akademik bilgi ve birikim aktarmasında köprü görevi üstlenecektir"


ERZURUM (A.A) - Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi (TÜSEM) Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Vural, "TÜSEM dernekleşince üniversitelerin birbirlerine akademik bilgi ve birikim aktarmasında köprü görevi üstlenecektir" dedi.
     Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde (ATASEM) düzenlenen TÜSEM 5. Konsey Toplantısında konuşan Vural, konseyin daha verimli olabilmesi için dernekleşmesi gerektiğini söyledi.
     Yeni dönemde kurumlar arasında önemli bir görev üstlenecek konseye üye olan merkezlerin TÜSEMe büyük katkı sağlayacağını belirten Vural, "TÜSEMi yönetecek olan arkadaşlarımızı bekleyen en büyük görev dernekleşme sürecidir. Daha verimli ve daha kalıcı birikimleri aktarmak, diğer kurumlarla bir yapılanmaya ihtiyaç olacak. Amacımız ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe ve Gazi gibi yerleşik üniversitelerdeki birikimlerin Anadoluya akmasını, Anadoludaki çok kıymetli hocalarımızın birikimlerini de diğer yerleşik üniversitelere aktarmayı sağlamak. Bunun için işbirliğiyle omuz omuza ortak eğitimler düzenlemek istiyoruz" diye konuştu.
     Konseyin akademik bir dernek haline gelmesinin eğitime artı değerler kazandıracağını belirten Vural, şunları kaydetti:
     "TÜSEM dernekleşince üniversitelerin birbirlerine akademik bilgi ve birikim aktarmasında köprü görevi üstlenecektir. Aynı zamanda bizler üniversitede sadece kendi alanımızla ilgili sorunlarla değil, farklı alanlardaki sorunlara da eğilmemiz gerekiyor. Bir köyün en ücra köşesindeki yere kadar ulaşan sorunların çözümü için sürekli eğitim merkezleri işbirliğinde eğitimler vermemiz lazım. Dernekleşmek aynı zamanda uluslararası akademik çalışmalarda da büyük faydalar sağlayacaktır."
     Toplantıda, Prof. Dr. Vuralın yanı sıra çok sayıda konsey üyesi yer aldı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber TÜSEM 5. Konsey Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER