Tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle görüşmesi

Tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle görüşmesi -Başsavcı Kaya: Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle görüşmeleri için altyapı hazır.


MUŞ (A.A) - Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle görüşmesi için altyapının hazır olduğunu söyledi.
     Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamanın başlaması için yönetmeliğin Resmi Gazetede yayınlanması beklediklerini ifade etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, aile görüşmesi adı altında, cezaevlerindeki mahkumlara, eşleriyle 24 saat görüşme imkanı tanınacağını açıklamasıyla başlatılan uygulamanın, netlik kazanmaya başladığını belirten Kaya, Adalet Bakanlığının talimatları doğrultusunda gerekli altyapıyı hazırladıklarını söyledi.
     Kaya, Cezaevinde bu uygulama için 3 oda hazırladık. 1 odayı yedekte bekletiyoruz. Yönetmeliğin yayınlanıp yürürlüğe girmesiyle tutuklu ve hükümlülere bu hakları tanıyacağız. Bunun bir hak değil, ayrıcalıktır dedi.
     Bu hakkı tutuklu ve hükümlülere ödül mahiyetinde vereceklerini belirten Kaya, tutuklu ve hükümlülerin 3 ayda bir eş ve çocuklarıyla görüşme hakkının olacağını aktardı.
     Muş Cezaevinde 625 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu kaydeden Kaya, Görüşmeler için dilekçeli başvuru başladı. Bu dilekçeleri muhafaza ediyoruz. İnsanları rencide etmeden, böyle bir şeyi gerçekleştirmek gerekiyor. Yani bu insani bir düzenlenme. İnşallah hayırlı olur diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle görüşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER