Tuzlada Muhammed Mehdi Camisinin temeli atıldı

Tuzlada Muhammed Mehdi Camisinin temeli atıldı


İSTANBUL (A.A) - Tuzlada Muhammed Mehdi Camisi ve Kuran Kursunun temeli atıldı.
     Tuzla Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mimar Sinan Mahallesinde vatandaşların girişimi ve belediyenin desteğiyle yaptırılacak ilçenin 57. camisi temeli, dualar ve salavatlar eşliğinde atıldı.
     Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan temel atma törenine, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve Ehlibeyt Alimleri Derneği (Ehla-Der) Genel Başkanı Hasan Kanaatlının yanı sıra, çok sayıda ilim adamı ve vatandaşlar katıldı.
     Belediye Başkanı Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, toplumların manevi ihtiyaçlarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Maddi açlığı doyurmak her zaman mümkündür. Ancak bundan daha da önemlisi, manevi açlığımızı doyuracak çalışmalar yapmaktır. Tüm dünyada ve tüm zamanlarda görülmüştür ki ibadetten ve ibadethanelerden uzak kalan toplumlar, her zaman sapıklığa düşmüşlerdir. Bizim medeniyetimiz ve tarihimiz boyunca yöneticilerimiz, idareleri altındaki toplumun manevi değerlerini koruyup geliştirecek ve yaşatacak tedbirleri alagelmiştir. Ecdadımızın bizlere sayısız örneklerini bıraktığı camilerimiz ve külliyelerimiz, bu hassasiyetin göstergesidir ifadelerini kullandı.
     Hasan Kanaatlı da Temeli Hz. Muhammed tarafından atılan İslam dini, bugün sayıları 2 milyarı bulan ve dünya nüfusunun üçte birini teşkil eden İslam ümmetine sahip olmuştur. Bizler de bu şerefli dinin mensupları ve bu şerefli Peygamberin ümmeti olarak, birliğimizi beraberliğimizi perçinlemeye ve dinimizi öğrenip yaşayacağımız ibadethaneleri inşa etmeye gayret sarf ediyoruz. Tarih, her devirde İslam ümmetini takdirle kayıt altına almış, övgüyle söz etmiştir. Bizler de bu inanç değerlerimizle, geleceğimize ümitle bakıyoruz ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından dualar ve salavatlar eşliğinde caminin temeli atıldı.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tuzlada Muhammed Mehdi Camisinin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER