TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Niksarda:

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Niksarda: "Üretmekte problemimiz yok. Türkiye üretiyor. Pazarlamada önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Bunu aşmamız lazım"


TOKAT (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Üretmekte problemimiz yok. Türkiye üretiyor. Pazarlamada önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Bunu aşmamız lazım" dedi.
     Bayraktar, Niksar Ziraat Odası Başkanı Rahmi Yeteroğlunu makamında ziyaret etti. Daha sonra, odanın yönetim kurulu üyeleri ve çiftçilerle bir araya gelen Bayraktar, yaptığı konuşmada, Et ve Balık Kurumunun adının, Et ve Süt Kurumu olarak değiştirilmesine değinerek, "Et ve Balık Kurumundan balık ibaresi kaldırıldı, Et ve Süt Kurumu haline getirildi. Şimdi fevkalade bir kurum. Süt üretimi Türkiyede hızla artıyor. Aşağı yukarı büyükbaşta süt üretimi 15 milyon tona geldi. Bakın 8 milyon tonlardan 15 milyona ulaştı" diye konuştu.
     En önemli görevlerinin, çiftçilerin hak ve menfaatlerini korumak olduğunu dile getiren Bayraktar, çiftçinin yüzünün gülmesi için uğraştıklarını belirterek, "Zorluklarınızı biliyoruz. Üretmekte problemimiz yok. Türkiye üretiyor. Pazarlamada önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Bunu aşmamız lazım. Pazarlama konusunu çözemeyişimizin tek nedeni; örgüt yok. Üretici örgütleri yeni kuruldu. Bu örgütler, hem planlama yapacak hem de hasat zamanı malı alacak, soğuk hava zincirinden piyasaya arzını yavaşlatacak. Şimdi bunu sağlayamıyoruz. Planlama yok" ifadesini kullandı.
     Erbaa ve Taşovada çiftçilerin hidroelektrik santralleriyle (HES) ilgili sorunlarının bulunduğunu belirten Bayraktar, "Biz HESlere karşı olmadığımızı söylüyoruz çünkü Türkiye, enerjide dışarıya bağlı. Türkiyede HESler elektrik üretiminin yüzde 25ini karşılıyor. Türkiyede enerjiyi elbette öz kaynaklarımızla kullanmamız lazım ancak çevreye, çiftçimizin üretim yaptığı, işlediği tarım arazilerine zarar vermeyecek. Taşova ve Erbaadaki santrallerin bu manada üreticimize zarar verdiğini gördük. Üreticimize sahip çıkmak için buraya geldik" dedi.
     Erbaa ve Taşova çiftçisinin bu konudaki mağduriyetini Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ve yetkililere ileteceklerini ifade eden Bayraktar, HESlerle ilgili yargı sürecinin devam ettiğini söyledi.
     Bayraktar, toplantının ardından ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Recep Bilek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Niksarda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER