Ugandadaki Türk hastanesine tıbbi yardım

Ugandadaki Türk hastanesine tıbbi yardım -Adanada çeşitli sivil toplum kuruluşlarının topladığı tıbbi yardım malzemeleri, Jinjada yapımı devam eden Türk hastanesine teslim edilecek


ADANA (A.A) - Adanada çeşitli sivil toplum kuruluşlarının topladığı tıbbi yardım malzemeleri, Ugandanın Jinja kentine yapımı devam eden Türk hastanesine gönderildi.
     Sağlık Mensupları Derneğinden (SAMADER) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ugandada inşaatı süren Türk hastanesine yardım sağlamak için Kimse Yok Mu Derneği, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) ve Adana Sağlık Mensupları Derneği işbirliğiyle tıbbi malzemeler toplandı.
     İstanbula gönderilen tıbbi malzemelerin Ugandanın Jinja kentine ulaştırılacağı belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk hastanesinin gönüllü çalışanı Dr. Necdet Kızılkaya, önümüzdeki eylül ayında açılması planlanan hastaneyle, Afrikanın zor durumu ve imkansızlıklarına az da olsa çözüm bulmak arzusunda olduklarını belirtti.
     Kızılkaya, "Allah önümüze böyle bir fırsat çıkardı. Hastanemize gelecek olan tıbbi malzemeler ve aletlerle orada zor durumdaki Müslüman kardeşlerimizin bir çoğunu tedavi edebileceğiz" ifadelerini kullanarak, yaptıkları bağışlardan dolayı hayırseverlere minnettar olduklarını kaydetti.
     SAMEDER Şube Başkanı Dr. Safa İrday ise, Ugandada çok ciddi sağlık sorunları olduğuna dikkati çekerek, "Adana ve çevre illerden gelen yardımlarla bu acıları bir nebze olsun azaltacağımıza inanıyorum. Adana Sağlık Mensupları Derneği olarak gönüllülük esası taşıyan bu projede katkımızın olması bizi çok mutlu ediyor" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Ugandadaki Türk hastanesine tıbbi yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER