Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı

Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı


MUĞLA (A.A) - Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 20. yıl dönümünde Marmariste düzenlenen törenle anıldı.
     Bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Marmaris Atatürk Meydanında düzenlenen anma töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Törende grup adına konuşma yapan Cumhuriyet Okurları Derneği Marmaris Şubesi Başkanı Sait Balcı, 20 yıl önce otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Mumcunun ayrılışının acısını ilk günkü gibi hissettiklerini söyledi.
     Mumcunun hukukçu olmasının yanında Türkiyede araştırmacı gazeteciliğin önde gelen isimlerinden olduğuna işaret eden Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Uğur Mumcu, başarılarla dolu gazetecilik hayatında cehalete karşı dik duruşu, gerçeğe ulaşma gayreti, doğruyu cesurca savunması ve kararlılıkla savaşma amacından hiçbir zaman ödün vermedi. 20 yıl önce bugün katledilen Uğur Mumcu, hayatını yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış Tam Bağımsız Türkiye idealine adamıştı. Mumcu, araştırmaları ve yazıları ile emperyalist güçlerin ve onların işbirlikçilerinin Türkiye üzerinde oynadıkları kirli oyunların üzerine korkusuzca gitti. Bu korkusuz tavrı belki de onun sonunu hazırladı.
     Mumcu cinayetinin hala aydınlatılamadığını ifade eden Balcı, ne bombayı koyanların ne de onların arkasındaki karanlık güçlerin bulabildiğini kaydetti.
     Mumcunun, Atatürk Anıtına konulan fotoğrafının üzerine karanfiller bırakılmasının ardından tören sona erdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER