Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı

Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı -Boludaki çeşitli sivil toplum kuruluşu Uğur Mumcu Parkında anma etkinliği düzenledi


BOLU (A.A) - Boludaki çeşitli sivil toplum kuruluşu, gazeteci yazar Uğur Mumcunun ölümünün 20. yıl dönümün nedeniyle Uğur Mumcu Parkında anma etkinliği düzenledi.
     Bolu Uğur Mumcuyu Anma Komitesini (BUMAK) oluşturan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bolu şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, üyesi bir grup, Uğur Mumcu Parkında toplanarak saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.
     Burada konuşan Bolu BUMAK Başkanı Murat Uçar, Uğur Mumcunun hayatı boyunca başarılı bir gazeteci olduğunu ve 20 yıl önce bugün katledilen Uğur Mumcunun hayatını memleketi için adadığını söyledi.
     Mumcunun cinayetinin üzerinden 20 yıl geçtiğini fakat bu cinayetin aydınlatılması konusunda herhangi bir gelişmenin olmadığını vurgulayan Uçar, şöyle devam etti:
     Uğur Mumcu gittikten sonra onun faillerinin bulunması için çaba gösterilmedi. Mumcu gittikten sonra bugün ki gazetecilerinde durumları ortadadır. Şu an cezaevinde çok sayıda gazeteci ve gazeteci adayı öğrenciler var. İçerde yatan gazetecilerin yanı sıra dışardaki gazetecilerde tutuklanma korkusuyla yaşamaktadır. Mumcunun faillerinin bulunması yerine gazetecilerle kavga eden bir zihniyeti anlamış değiliz. Türkiye, 20 yıldır Mumcuya borcunu ödeyememiştir ve bu borcuyla yaşamaya devam edecek gibi görünüyor.
     Konuşmanın ardından grup üyeleri, alanda bulunan Uğur Mumcunun pankartı üzerine karanfil bıraktı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Uğur Mumcunun ölümünün 20. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER