Ukraynalı gelin Müslümanlığı seçip Fatma adını

Ukraynalı gelin Müslümanlığı seçip Fatma adını aldı


AYDIN (A.A) - Didim ilçesinde Türk eşiyle birlikte yaşayan Ukrayna asıllı Tetyana Güner (33), Müslüman olarak Fatma adını aldı.
     İrlandada 2001 yılında tanıştığı Erkan Güner (56) ile evlenen ve eşiyle 4 yıldır Didimde yaşayan Tetyana Güner, Müslüman olmaya karar vererek Didim İlçe Müftülüğüne başvurdu.
     Didim Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde, İlçe Müftüsü Mikail Polatın İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgiler verdiği Tetyana Güner, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Fatma adını aldı.
     İhtida töreninde Merkez Camisi İmamı Mehmet Beyaz tarafından da Kuran-ı Kerim okundu.
     Müslüman olmayı tercih eden Güner, İslamı doğru bir din olarak kabul ettiğini ve bu dinin kurallarına göre yaşamaya çalışacağını söyledi.
     Eşi Erkan Güner de evlendikten sonra kısa süre İrlandada, ardından işi nedeniyle KKTCde yaşadıklarını belirterek, 4 yıl önce KKTCden emekli oldum ve Didime yerleştik. Deniz adında 10 yaşında oğlumuz var. Eşim bir yıldır bana Müslüman olmak istediğini söylüyordu, nasip bugüneymiş. Kendisi Müslüman olmak istedi, bu da beni mutlu etti dedi.
     Tören sonunda Fatma Günere ihtida belgesini veren İlçe Müftüsü Polat, Türkçe ve İngilizce Kuran-ı Kerim ile İslami bilgilerin yer aldığı kitaplar hediye etti.
    
     Muhabir: Bahri Aşıkı / Suat Deniz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ukraynalı gelin Müslümanlığı seçip Fatma adını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER