Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Karsta -Bakan Yıldırım: 10 yıllık AK Parti iktidarında her şeyi vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak ve insanların yaşam kalitesini artırmak için yaptık. Eğitime, yollara, sağlığa


KARS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 10 yıllık AK Parti iktidarında her şeyi vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak ve insanların yaşam kalitesini artırmak için yaptık. Eğitime, yollara, sağlığa baktığınız zaman bunu görüyorsunuz, her alanda görüyorsunuz dedi.
     Bakan Yıldırım, Kağızman Anadolu Lisesinin açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti olarak hizmette 10 yılı geride bıraktıklarını belirterek, bugün de millete hizmet etmek için yollarda olduklarını söyledi.
     Eğitim yuvalarını Türkiyeyi emanet edecekleri yarının gençlerine hazırladıklarını ifade eden Yıldırım, Açılışını yapacağımız lise kısa bir süre içinde bir yıl içinde tamamlandı. Yurduyla, sınıflarıyla, sınıflarında akıllı tahtalarıyla, laboratuvarlarıyla öğrencilerimize modern eğitim vermek için hazırlandı. Gençlerimize yaraşır güzel bir okul haline geldi dedi.
     Bakan Yıldırım, Türkiyenin 60 kişilik sınıflardan ortalama 20-25 kişilik sınıflara düşen bir eğitim sistemine geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Son 10 yıl içinde Türk eğitim sistemine kazandırdığımız derslik sayısı 182 bin. Gelirken Vali beyle konuştum. Karsta sınıflarda ortalama kaç öğrenci okuyor- diye sordum. 20-25 civarında dedi. Biz de öğrencilik yaptık, 3 öğrenci bir sırada. Bazen birinci, ikinci ve üçüncü sınıflar bir derslikte, dördüncü ve beşinci sınıflar da bir derslikte eğitim yapıyordu. 3 öğrenci bir kitapla idare ettik. Türkiye elhamdülillah o günleri geride bıraktı. Bugün artık okullar açıldığında çocuklarımızın öğrencilerimizin masasında kitapları da hazır vaziyette duruyor. Devlet artık kitapları da velilere yük olmasın diye bedava veriyor. Sosyal devlet budur. Vatandaşını, milletini düşünen millet budur. Eğer vatandaşının ihtiyacını devlet görmezse, onun sesine kulak vermezse o devlet sosyal devlet olamaz, vatandaşını, milletini yücelten anlayışını sürdüremez.
     Son 10 yıllık AK Parti iktidarında her şeyi vatandaşın ihtiyaçlarını kolaylaştırmak, insanların yaşam kalitesini artırmak için yaptıklarını anlatan Yıldırım, Eğitime, yollara, sağlığa baktığınız zaman bunu görüyorsunuz, her alanda bunu görüyorsunuz. Dolayısıyla bu okulla birlikte artık öğrencilerimiz, buradaki yavrularımız çok daha güzel şartlarda eğitimlerini alacaklar diye konuştu.
    
     -Bizim insanımız esprileri ve kıvrak zekasıyla güzel şeyler buluyor-
    
     Bakan Yıldırım, Türkiyeye 3Gyi getirdiklerini, 3Gnin de iletişimde son nokta olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Bizim insanımız esprileri ve kıvrak zekasıyla güzel şeyler buluyor. Buraya gelirken bir hemşehrimiz sitesine Bakanım müjde müjde Karsa, Erzuruma 3G geldi diye yazmış. Ya dedim ki kardeşim biz 3Gyi 2008in sonunda getirdik. Nereden çıktı bu şimdi- Bir de baktım ki parantez içinde 3G geldi Gar, Gış Gıyamet Karsın, Erzurumun, Erzincanın, Ağrının ve doğu illerimizin bir artısı daha var. O da gar, gış ve gıyamet. Peki kar kış olunca biz buralara gelmeyecek miyiz- Yollar açılmayacak mı- Elbette açılacak. Vatanımızın her karış toprağında, insanımızın var olduğu her yerde, ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her vatan köşesine kışın da gideceğiz, yazın da gideceğiz, ilkbaharda da gideceğiz, sonbaharda da gideceğiz.
     Yıldırım, Karsa eğitim alanında çeşitli yatırımlar yaptıklarını, kent genelinde 312 bilgi teknolojileri sınıfları kurduklarını söyledi. Okullara bilgisayar desteğinde bulunduklarını da anlatan Yıldırım, çocukların gelişimi için öğrenme ve yazılım programları verdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     FATİH Projesi milli eğitimin bir projesidir. Ancak FATİH Projesi aynı zamanda bizim bakanlığımızın da aktif desteğiyle, katkısıyla yapılan bir projedir. Proje kapsamında kentte 22 okulumuza şimdilik akıllı tahta montajı yapıldı. Bu okulda da var. 2 yıl içinde Türkiyenin her tarafında 570 bin dersliğe bu akıllı tahtalar monte edilecek ve 11 milyon el bilgisayarı da öğrencilerimize dağıtılacak. Bilişim FATİH Projesi ile Türkiyenin en önemli işleri arasında yerini alacak.
    
     -Hizmetleri milleti duası ve desteğiyle yapıyoruz-
    
     Bakan Yıldırım, hizmetleri milletin duasıyla, verdikleri desteklerle yaptıklarını belirterek, Çünkü bu memlekette insanlara aşık, ülke sevdalısı ve dünya lideri bir Başbakan var, Recep Tayyip Erdoğan var. Onun liderliğine Türkiyeyi çağ atlatarak 10 yılda üçe katlayan bir lideriniz var, hükümetiniz var. Tabii ki bunları yapacağız. Daha fazlasını yapacağız çünkü insanımız çok bekledi, çok acı çekti. Zayıf yönetimlerden ve darbelerden bıktık usandık. Artık zaman çalışma zamanı diye konuştu.
     Yıldırım, konuşmasının ardından açılışını gerçekleştirdiği okul binasını gezerek, idarecilerden bilgi aldı. Bakan Yıldırım daha sonra beraberindekilerle Kars Havaalanına yapılan yeni terminal binasını gezdi.
     Törene, Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER