Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: İnsanlarımız nasıl bu ülkede bin yıldan beri kardeşçe yaşıyorsa bundan sonra da fitne tohumlarını, ayrılık gayrılık tohumlarını eken bu mihraklara geçit vermeyeceğiz (Fot


ERZİNCAN (A.A) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İnsanlarımız nasıl bu ülkede bin yıldan beri kardeşçe yaşıyorsa bundan sonrada fitne tohumlarını, ayrılık gayrılık tohumlarını eken bu mihraklara geçit vermeyeceğiz dedi.
     Bazı temaslarda bulunmak üzere Erzincana gelen Bakan Yıldırım, Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesinin bir tesiste verdiği iftar yemeğine katıldı.
     Bakan Yıldırım, yemekte yaptığı konuşmada, doğuyla batı, kuzeyle güneyin eşit seviyeye getirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiye Ankaranın batısında yatırımları daha fazla alan, Ankaranın doğusu mahrumiyet çeken bir ülke olursa burada kardeşlik, barış, huzur istediğiniz gibi tesis olmaz. Onun için Iğdıra da havaalanı yapıyoruz, Bingöle de havaalanı yapıyoruz. Onun için Hakkari Yüksevokovaya da havaalanı yapıyoruz, Şırnaka da havaalanı yapıyoruz. İstiyoruz ki İstanbulda ne varsa Hakkaride de o olsun. İnternetiyle, bölünmüş yollarıyla, havaalanlarıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, toplu konutuyla insanımızın yaşam kalitesini arttıracak, hayatını kolaylaştıracak her türlü hizmeti her yere bu ülkenin ay yıldızlı bayrağının dalgalandığı her vatan toprağına eksiksiz götürmemiz lazım.
     Bunu başarılması halinde ülkenin terör belasından kurtulacağını ifade eden Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Bakıyorum biz Bingöl Havaalanını bir an önce bitirelim diye uğraşırken, teröristler şantiyeleri basıyorlar, makineleri yakıyorlar, işçileri tehdit ediyorlar, silah çekiyorlar. Bu çok anlamlı bir şey. Niye yapıyorlar bunu- Aman oraya havaalanı yapılmasın, oralar gelişmesin, orada yoksulluk yoksunluk devam etsin, biz de bunu sömürmeye devam edelim, kurduğumuz o kirli tezgahı işletmeye devam edelim Yağma yok. Ülkemizi doğuyla batıyla birleştireceğiz. İnsanlarımız nasıl bu ülkede bin yıldan beri kardeşçe yaşıyorsa bundan sonra da fitne tohumlarını, ayrılık gayrılık tohumlarını eken bu mihraklara geçit vermeyeceğiz.
     İftar yemeğine, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya-Yakup Bakar/Emine Konuk
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER