Uludağ Üniversitesinde Kamu Yönetimi Forumu

Uludağ Üniversitesinde Kamu Yönetimi Forumu -Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kılavuz: Uludağ Üniversitesi, son iki yıldır ürettiklerini kamuyla paylaşma anlamında çok ciddi çalışmalar yürütüyor


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümünce düzenlenen Kamu Yönetimi Forumu başladı.
     UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Kılavuz, kamu politikalarındaki dönüşümü tartışmaya açmak ve konuyla ilgili önerilerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla Mete Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen forumun açılışında yaptığı konuşmada, 55 bine yakın nüfusuyla büyük bir camia olan Uludağ Üniversitesinin üç temel fonksiyonu olduğunu söyledi.
     Kılavuz, bu üç temel fonksiyonun eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve ürettiklerini toplumla paylaşmak olduğuna dikkati çekerek, UÜ, son iki yıldır ürettiklerini kamuyla paylaşma anlamında çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Kültür merkezi salonlarının, bilimsel ve kültürel etkinliklerle dolu olması, bunun göstergelerinden biridir dedi.
     Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Parlak da yerli ve yabancı 80 bilim insanının katılacağı forumda, eş zamanlı 15 oturumda 50 bildirinin sunulacağını söyledi. Prof. Dr. Parlak, kamu yönetimi forumunda, kadın ve aileden enerjiye, kentleşmeden adalete, eğitimden sağlığa birçok konunun derinlemesine ve farklı yönleri ile ele alınacağını, kamu yönetiminde ileriye dönük çalışmalara katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
     Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Eyyup Günay İsbir ise enstitünün kısa ve uzun süreli eğitim programlarıyla kamu yönetiminde çalışan insan gücünü geliştirmek amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, bu tür toplantılara her zaman destek verdiklerini, forumda sunulacak tüm bildirileri kitaplaştıracaklarını ve yararlanmak isteyenlere ileteceklerini kaydetti.
     İki gün sürecek foruma, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uludağ Üniversitesinde Kamu Yönetimi Forumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER