Uludağ yılbaşına hazır

Uludağ yılbaşına hazır -Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağda otellerin yılbaşı paket programlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı, yılbaşında ise hafif kar yağışı beklendiği bildirildi (Fotoğraflı


BURSA (A.A) - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağda otellerin yılbaşı paket programlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı, yılbaşında ise hafif kar yağışı beklendiği bildirildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, Uludağa bu sene erken ve kayak sporu açısından kaliteli sayılan kar yağması, tatilcilerin ve işletmecilerin işine yaradı. Kar miktarının istenilen seviye ulaşması, pistlerin hazır durumda bulunması ve havanın güzel olması nedeniyle Uludağı tercih edenlerin güzel bir yılbaşı geçirmesi bekleniyor.
    
     -Kar yağışı ve doluluk oranı-
    
     Kar yağışının erken başladığı Uludağda, şu an kar kalınlığı 1 metre civarında. Yılbaşına kadar herhangi bir yağış beklenmiyor. Yılbaşında ise gece saatlerinde hafif kar yağışı bekleniyor. Ancak bu durumun kayak için sorun olmadığı belirtiliyor. Havaların güzel olması kar ve güneş manzaraları oluştururken, bu da tatilcilere ekstra heyecan sunuyor.
     Uludağda mevsimin istenilen seviyede geçmesi turizmcilerin de yüzünü güldürüyor. Alınan bilgiye göre otellerde doluluk oranı yüzde 100 seviyesinde. Yılbaşında hiçbir otelde boş yer bulunmuyor. Uludağa özellikle Ruslar büyük ilgi gösterirken, Arap turistler de Uludağı tercih edenler arasında ilk sırada yer alıyor.
     Bunun yanı sıra Hollanda, Danimarka, Amerika gibi ülkelerden ve Türkiyenin değişik yerlerinden de rezervasyon yaptıranlar da bulunuyor. Yılbaşından sonra da sömestre tatiline kadar yüzde 90 civarında doluluk oranı devam ediyor.
    
     Muhabir: Umut Asma / Halil İbrahim Başer / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Uludağ yılbaşına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER