Uluderedeki olay

Uluderedeki olay -Bingöl Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ziya Sözen: -Sadece Uluderede insanlar ölmedi


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Ziya Sözen, Uluderedeki olayın sürekli gündemde tutulmasına ilişkin sadece Uluderede insanların ölmediğini söyledi.
     Sözen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uludere olaylarını Türkiye gündemine getirenlerin 33 askerin Bingölde şehit edildiğini, onlarca köyde katliamların yapıldığını ve Erzincanın Başbağlar köyünde gerçekleştirilen katliamların hiç gündeme getirmediklerini kaydetti.
     Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyünde 19 savunmasız sivil vatandaşı katleden zihniyetin temsilcilerinin neden sessiz kaldıklarını belirten Sözen, Genç ilçemizin birçok köyünde araçlar taranarak onlarca vatandaşımız şehit edilmiştir. Bu insanların içinde genci, yaşlısı kadını, çocuğu vardı. Yoksa bunlar insan değilmiydi- Kaldı ki bu insanlar kaçakçılık ta yapmıyorlardı. Biz bu ülkede bir insanımızın burnunun dahi kanamasına razı olmayız. Ama insanlar arasında siyasi tercihlerine göre muamele yapmayı da asla kabul etmeyiz. Uludere olayını gündemde tutan sözde aydınları, basının temsilcilerini 33 asker olayını, Başbağlar katliamını, Hazarşah olayını ve Güneydoğuda bölücü terör örgüt tarafından yapılan yüzlerce katliamı da gündeme getirmelerini bekliyoruz. Sadece Uluderede insanlar ölmedi. Bunun bilinmesini istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER