Uluslararası Demiryolu İşletme Kursu

Uluslararası Demiryolu İşletme Kursu -TCDD ve Demiryolları Birliğince düzenlenen kurs, 1-2 Ekimde Eskişehirde yapılacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Demiryolları Birliği (UIC) tarafından düzenlenen Uluslararası Demiryolu İşletme Kursu, 1-2 Ekimde Eskişehirde yapılacak.
     TCDDden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demiryolları Birliğinin 3-4 Temmuzda Katarda gerçekleştirdiği 10uncu Ortadoğu Bölgesel Kurul Toplantısında, bölgesel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve iş birliğinin geliştirilmesi için Ortadoğu Demiryolları Eğitim Merkezinin, TCDD Eskişehir Eğitim Merkezi bünyesinde kurulması kararlaştırıldı.
     Bu karar kapsamında organize edilen kurs ve Yüksek Hız Komite Toplantısı, 1-2 Ekimde Eskişehirde gerçekleştirilecek.
     Kurs ve toplantının ilk gününde, yurt içi ve yurt dışından toplantıya katılacak uzmanlar tarafından küresel demiryolu standartlarına doğru, alt yapının finansmanı, demiryolu taşımacılığın serbestleştirilmesi ve demiryollarının gelişimine etkileri, alt yapı ve işletmenin ayrımı, deneyimleri ve Avrupa örneği-İspanya, serbestleşme sonrası başarı hikayeleri konularında sunumlar gerçekleştirilecek.
     İkinci günde de demiryolu yük taşımacılığının geleceği, Orta Asya ve Ortadoğu yük taşımacılığına bir bakış, ticari bakış açıları; küresel ve kıtalar arası yük koridorları konuları işlenecek.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Uluslararası Demiryolu İşletme Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER