Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali başladı

Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali başladı -Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı: "Ülkemizden ve yurt dışından 12 sanatçının katılacağı festivalimiz, cam alanında ülkemizde bugüne kadar yapılmış en büyük organizasyonlardan bi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali, yurtiçi ve dışından 12 sıcak cam sanatçısının katılımıyla başladı.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Kurşunlu Külliyesinde düzenlenen açılış töreninde, Eskişehiri bir cam merkezi haline getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
     Cam alanında yapılan çalışmalar kapsamında bugün Eskişehirde eğitimlerini tamamlamış 400 cam kursiyeri, üretim yapan 75 cam sanatkarı ve 50 cam atölyesi olduğuna dikkati çeken Sakallı, "Bugün artık Eskişehirin çibörek, lületaşı, Odunpazarı Evleri gibi yeni bir markası var, cam. Her yıl şehrimize gelen ve artık sayıları milyonları bulan yerli ve yabancı misafir, artık bundan sonra şehrimizde camla ve cam sanatıyla da tanışacaklar" diye konuştu.
     Sakallı, festival kapsamında, sanatçı ve akademisyenlerin katılımlarıyla, çalıştaylar, konferanslar ve sunumlar gerçekleştirileceğini belirtti.
     Sakallı, "Ülkemizden ve yurt dışından 12 sanatçının katılacağı festivalimiz, cam alanında ülkemizde bugüne kadar yapılmış en büyük organizasyonlardan biridir. Festivalde, her yaştan cam severler, cam sanatının ustalarıyla buluşma imkanına sahip olacaklardır" ifadelerini kullandı.
     Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay da camın, Eskişehir için önemli bir marka haline geldiğini dile getirerek, üniversitelerden, yerel yönetimlere kadar, herkesin camı bir marka olarak sahiplendiğini kaydetti.
     Toplantıda Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülgün Elitez ve Anadolu Üniversitesi Cam Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Kula da cam sanatıyla ilgili sunumlar yaptı.
     Odunpazarı Külliyesi Sıcak Cam Atölyesinde cam sanatçılarının çalıştayları ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği festival, 31 Mayısta sona erecek.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER