Uluslararası SIAL Çin Gıda Fuarına doğru

Uluslararası SIAL Çin Gıda Fuarına doğru -Çanakkale Valisi Tuna: -Fuarda ilimizin gıda ve tarım ürünlerinin yanı sıra turizm markaları ve yatırım imkanları tanıtılacak


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Uluslararası SIAL Çin Gıda Fuarında Çanakkalenin gıda ve tarım ürünlerinin yanı sıra turizm markaları ile yatırım imkanlarının tanıtılacağını bildirdi.
     Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyetinin Şangay şehrinde 7-9 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek fuar için hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini, valilik tarafından hazırlıkları ve koordinasyonu yürütülen fuarda, Çanakkalenin tüm değerlerinin tanıtımının yapılacağını ifade etti.
     Bu yıl Türkiyenin onur konuğu ülke olarak katıldığı fuarda Türkiyeden 30 kuruluşun yer alacağını dile getiren Tuna, şunları kaydetti:
     Çanakkale bu fuarda 96 metrekare stant ile fuarın Türkiye bölümünün en büyük ve en dikkati çeken katılımcısı olacak. Bu fuarda ayrıca ilimizin gıda ve tarım ürünlerinin yanı sıra, turizm markaları ve yatırım imkanları da tanıtılacak. İlimizde şu ana kadar 100den fazla iş adamı, sanayici, belediye başkanı, oda ve borsa başkanı, iş adamı dernekleri, ziraat odası ve kooperatif başkanları fuara gitmek için valiliğimize başvurdu. Bugünlerde fuarda sergilenecek olan katalog, broşür, afiş, promosyon ürünleri, gıda ve tarım ürünlerinin sevki aşamasındayız. Bu ürünlerin ihracat sertifikalarını ve proforma faturalarını düzenliyoruz. Fuar kataloglarına, web sayfalarına, fuar broşürlerine ilimizin ürünleri ve sektörleri hakkında detaylı bilgi giriyoruz. Nisan ayının ortalarından itibaren de ürünlerimiz konteynerlerle Çine yola çıkacak. Yine Nisan ayının ortalarından itibaren de iş adamlarımıza hizmet pasaportu düzenlenmesi işlemlerine başlıyoruz.
     Tuna, Çinde Şangay Limanını, Şangay Uluslararası Ticaret ve Sanayi Odası ile teknoloji geliştirme bölgelerini de ziyaret edeceklerine işaret ederek, iş adamlarının ikili görüşmeler yapmalarına ve ortak yatırım imkanları araştırmalarına aracılık edeceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayınca: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Uluslararası SIAL Çin Gıda Fuarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER