Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası

Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası -Türkiye, turnuvanın ilk maçında Letonyaya 79-74 mağlup oldu


SAKARYA (A.A) - Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvasının ilk gününde Türkiye, Letonyaya 79-74 mağlup oldu.
     Atatürk Kapalı Spor Salonunda başlayan turnuvada, ilk olarak A Grubunda Çin ve İsveç karşı karşıya geldi. Çinin 85-63 kazandığı maçta en skorer oyuncu 20 sayı atan Hao Fu olurken, İsveçte Craig Lecesnenin 15 sayılık performansı mağlubiyeti engelleyemedi.
     Aynı gruptaki bir diğer maçta Sırbistan, Fransayı 65-57 mağlup ederken, Sırp milli takımında en skorer isim 19 sayı atan Milos Gilisic oldu. Fransada ise Gombauld Stephane, 25 sayılık performans ortaya koydu.
     Grubun son maçında ise Türkiye, Letonya ile karşılaştı. Ay-Yıldızlı ekip, salondan 79-74lük mağlubiyetle ayrılırken, Türkiye adına Furkan Korkmaz 19 sayıyla oynadı. Letonyada ise Arturs Strautnis 20 sayı kaydetti.
    
     -B Grubu-
    
     B Grubunun ilk maçında ise Ukrayna, Arjantini 76-57 mağlup etti. Ukraynada İvan Vatazhok 14 sayı kaydederken, Arjantinin en etkili ismi 18 sayıyla oynayan Jeffrey Andrew oldu.
     Grubun diğer maçında, Yunanistan, Slovenyayı 77-66 yendi. Yunanistanda Vasilis Mouratos 16 sayı ile mücadeleyi tamamlarken, Slovenyada Urban Durnikin 15 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.
     Gruptaki son maçta da Almanya, Karadağı 70-56 mağlup etmeyi başardı. Almanyada Kratzer Leon maçı 13 sayıyla tamamladı. Karadağda ise en skorer isim 15 sayı atan Petar İvanovic oldu.
     Turnuva, yarınki grup maçlarıyla devam edecek.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER