Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası -Bu yıl yapılan hafta etkinlikleri ve gelecek yıl gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası ile ilgili kutlamaların 2012 yılı değerlendirmesi ve gelecek yıla ait planların ele alındığı toplantı yapıldı.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, bir otelde düzenlenen toplantıda, bu yıl mayıs ayında Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre beldesinde organize edilen etkinliklere yaklaşık 18 bin kişinin katıldığını bildirdi.
     Gelecek yılın hafta etkinliklerini planlamak istediklerini belirten Koçdemir, bu konudaki görüşlere açık olduklarını söyledi.
     Yunus Emrenin Nasihatler kitabını gelecek yıl için ana tema olarak belirlediklerini dile getiren Koçdemir, şöyle konuştu:
     Hafta etkinliklerini, imkan ve hitap ettiği alan itibariyle mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bu işi Eskişehirin tabanına yaymak istiyoruz. Bu amacı gerçekleştirecek her türlü teklifi hayata geçirmek istiyoruz. Hepimizi maksadı bir. Yunus Emreyi önce kendimiz anlayalım. Bunu hep beraber yapmak istiyoruz. Öyle olursa Yunus Emre de daha hoşnut olacaktır diye düşünüyoruz. Yoksa profesyonel olarak büyük etkinlikler yapabiliriz ama Yunusun esas mesajına uymaz. Önümüzdeki yıl hep beraber geçmişteki uygulamalardan ders alan, rutin uygulamalar yanında daha anlamlı boyutlar katmak istiyoruz.
     İnönü Kaymakamı Memiş İnanın, bu yıl düzenlenen etkinliklerle ilgili sunumuna da yer verilen toplantıda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan Kavas, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Yunus Emre Vakfı Başkan Vekili Güven Tanyeri hazır bulundu.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER