UMEM Beceri10 Projesi, hizmet ve tarım

UMEM Beceri10 Projesi, hizmet ve tarım sektörlerine de eleman yetiştirecek


KAYSERİ (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile başlatılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri10 Projesi kapsamında, hizmet ve tarım sektörlerine de eleman yetiştirileceği bildirildi.
     Kayseri Sanayi Odasından yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik 2 bin 500e yakın kurs açıldı ve bu kurslardan başarı ile mezun olan kursiyerlerin çoğu projeye katılan firmalarca istihdam edildi.
     Sanayi alanında başarı ile uygulanan projenin, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörüne de yönelmesine karar verildi.
     Bu doğrultuda, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların iş gücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabilecek, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu istihdam edilecek.
     Daha önce sanayi alanında uygulanan proje kapsamında, muhasebe, dış ticaret elemanı, aşçı, garson gibi alanlara yönelik de kurslar açılabilecek.
     1 Nisan 2012 tarihinden itibaren UMEM Beceri10 Projesi kurslarına katılan kursiyerlere, teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 lira ücret ödeniyor ve kurs süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası da yaptırılıyor.
     Ayrıca kurslarda başarılı olan 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle sigorta primi işveren payı ödemeleri, İŞKUR tarafından karşılanacak.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber UMEM Beceri10 Projesi, hizmet ve tarım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER