UMEM Beceri 10 Projesi

UMEM Beceri 10 Projesi -Proje kapsamında, Muğlada 157 kişi istihdam edildi -MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Karakuş: -işsizlik oranını azaltmak ve iş gücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm geti


MUĞLA (A.A) - UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme) Beceri 10 projesi kapsamında, Muğlada 157 kişinin çeşitli firmalarda istihdam edildiği bildirildi.
     Muğla Ticaret ve Sanayi Odasında (MUTSO) düzenlenen basın toplantısında, UMEM Beceri 10 Projesi tanıtıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, 8 farklı kursta halen 119 kişinin kurslara devam ettiği, bugüne kadar kursları tamamlayan 157 kişinin çeşitli firmalarda istihdam edildiği belirtildi.
     Toplantıda konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, ülkede işsizliğin önemli bir sorun olarak karşılarında durduğunu, işsizlik oranını azaltmak ve iş gücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla UMEM Beceri 10 Projesinin hayata geçirildiğini söyledi.
     Projenin amacının işsizlere meslek edindirmek suretiyle istihdamın artırılması ve işverenlere nitelikli eleman kazandırmak olduğuna değinen karakuş, Proje kapsamında işverenlerin iş gücü talepleri doğrultusunda kurslar açılıyor. Bu kurslara İŞKURa kayıtlı iş arayan kişiler yerleştiriliyor. Teorik ve staj eğitimlerinden oluşan bu kurslara yerleşen kursiyerlerden başarılı olanların büyük çoğunluğunun ise işe yerleştirilmesi planlanıyor dedi.
     Karakuş, kursiyerlerin 3 ay teorik, 3 ay da staj eğitimi ile kursları 6 ayda tamamlandığını, kursiyerlerin eğitim süresi boyunca hem meslek edindiğini, hem de eğitim gördükleri süre boyunca günlük 20 lira cep harçlığı aldıklarını dile getirdi.
     İşverenlerin UMEM projesi ile nitelikli eleman ihtiyaçlarını kendilerinin belirleyebildiğini kaydeden Karakuş, İşverenler kursiyerlerini seçebiliyor ve işe almayı düşündüğü elamanı iş başı yaptırabiliyor. İşverenler dilerse kursiyerlerini kendi iş yerlerindeki ustalarla eğitebileceği gibi eğitimlerde de herhangi bir mali sorumluluk üstlenmiyorlar diye konuştu.
     Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli ise proje ortakları yaptıkları araştırma neticesinde, Muğlada bir durum tespiti analizi yaptıklarını belirtti.
     Sarıyerli, bu analiz sonucunda ortaya çıkan ihtiyaçların proje kapsamında giderildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber UMEM Beceri 10 Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER