Umre adaylarını bilgilendirme semineri düzenlendi

Umre adaylarını bilgilendirme semineri düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Nevşehirden kutsal topraklara gidecek olanları bilgilendirmek amacıyla İl Müftülüğü tarafından seminerler düzenlendi.
     Merkez Ali Bey Caminde düzenlenen seminerlerde, İl Müftüsü Yakup Öztürk ve Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya tarafından umrecilere bilgiler verildi. Çok sayıda umrecinin izlediği seminerde, umrede görevli din görevlileri de hazır bulundu.
     Müftü Öztürk, seminerde yaptığı konuşmada, umrenin fazileti ile Mescidi Haram ve Mescidi Nebi hakkında önemli bilgiler verdi.
     Umreye gitmeye hazırlanan umrecilere gidecekleri yerler hakkında araştırmalar yapmaları, ibadetlerini nasıl yapacakları konusunda ön bilgi oluşturmaları tavsiyesinde bulunan Öztürk, Tavaf ve diğer ibadetlerde kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçınmalısınız. Amelleri bozacak veya sevabını azaltacak herhangi bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışınız. Yolculuk hakkında mutlaka bir şeyler okuyarak, dinleyerek gittiğiniz yer ve yapacağınız işlemler hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız dedi.
     Beş aile efradı ile birlikte umreye gidecek olan Şentürk ailesinin küçük umreci adayı 10 yaşındaki Ahmet Selim Şentürk de, ailesi ile birlikte seminere katıldı. Baba Mehmet Şentürk, Çok mutluyum, Cenabı Allah, o kutsal beldeleri arzu eden tüm Müslüman kardeşlerimize ve küçük yavrularımıza nasip etsin diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Umre adaylarını bilgilendirme semineri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER