UMSADın sigara eğitimi

UMSADın sigara eğitimi


KASTAMONU (A.A) - Umut Sağlıkçılar Derneğinin (UMSAD) okullarda yaptığı sigara eğitiminde başarıya ulaştığı bildirildi.
     UMSADdan yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Dernekler Başkanlığı tarafından desteklenen Gencim, Sağlıklıyım, Kötü Alışkanlığım Yok adlı projeyle, öğrencileri sigara ve alkol gibi bağımlılık yapan maddelerle ilgili eğitmeyi amaçladığı belirtildi.
     Açıklamada, UMSAD Genel Sekreteri İsmail Çalış, projenin ilk eğitiminin sigara eğitimi olduğunu ifade ederek, İlk eğitime 581 öğrenci katılmıştır. Öğrencilerin annelerinin büyük çoğunluğu sigara içmemektedir. Katılımcıların babalarının 257si sigara içmekte, 259u ise sigara içmemektedir. Anket sonuçlarında görülmüştür ki katılımcıların babalarının çok azı sigara içerken bırakmıştır diye kaydetti.
     Sigaranın zararları eğitimini küçük yaşlarda vermek gerektiğini belirten Çalış, şöyle devam etti:
     Bu tür eğitimler mutlaka lise öncesi dönemde, öğrencilerin yaşları küçükken yapılması gerekmektedir. Kız öğrencileri etkilemenin ve eğitimlerde başarıya ulaşmanın daha kolay olduğu görülmüştür. Yapılan çalışmalarda öğrencilerin bilgilerinin artırılmasının kolay olmasına rağmen duygu ve düşüncelerinde değişikliğin kolay olmadığı ve zamanla olacağı tespit edilmiştir. Nitekim duyuşsal özellikler uzun vadede değişeceği için araştırma sonuçlarının ileri ki tarihlerde bu konudaki etkisini göstereceğine inanılmaktadır.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber UMSADın sigara eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER