Umutun ölümüne neden olan sanık, başka

Umutun ölümüne neden olan sanık, başka davadan hapis cezası aldı -Karabağlarda geçen sene rastgele açılan ateş sonucu parkta oynayan 6 yaşındaki Umut Ceylanın ölümüne neden olduğu iddia edilen sanık, başka bir davadan 7 yıl 6 ay hapis


İZMİR (A.A) - Karabağlarda geçen sene rastgele açılan ateş sonucu parkta oynayan 6 yaşındaki Umut Ceylanın ölümüne neden olduğu iddia edilen sanık, başka bir davadan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Haksız tahrik altında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan müebbbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Can Kayı, mağdur Ersin Bağcıer ve avukatı katıldı.
     Ersin Bağcıer, mahkemedeki ifadesinde, sanığı 1 yıl önce çocukların ve ailelerin de olduğu alanda uyuşturucu içerken gördüğünü ve içmemesi için uyardığını, aralarında kısa bir tartışma yaşandığını belirterek, Olay günü arkadaşımla araçla seyir halindeyken kırmızı ışıkta durdum. Sanık bize doğru gelmeye başlayınca arkadaşım, Ağabey, bu adamın gelişi geliş değil, kötü kötü bakıyor dedi. Yolun kenarında elinde silahla koşup, dört el ateş etti. Kurşunlardan iki tanesi sırtıma saplandı. Beni öldürmek için ateş açtı. Yaşadığıma şükrediyorum. Kendisinden şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum dedi.
     Sanık Kayı ise savunmasında 7 yıldır kullandığı uyuşturucuyu olaydan 2 yıl önce bıraktığını söyledi. Olaydan 1 yıl önce ağabeyinin garson olarak çalıştığı kahvehanenin giriş kapısında durduğunu belirten Kayı, şöyle konuştu:
     Müşteki birden bana saldırıp yumrukla vurmaya başladı. Bu olaydan sonra da ulu orta gelsin elimi öpsün özür dilesin, yoksa vuracağım şeklinde konuştuğunu duydum. Kendisinden korktuğum için olayda kullandığım tabancayı geçen yıl eylül ayında Bülent isimli kişiden satın aldım. Olay günü trafik ışıklarında evime gitmek için karşı caddeye geçtim. Birden arabanın içinde kendisini gördüm. Yine bana sataştı. Bir şey yapacak diye korktum. Korkutmak amacıyla ateş ettim. Amacım onu vurmak değildi.
     Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanık ile müşteki arasında basit de olsa önceye dayalı husumet bulunduğunu, sanığın öldürmeye elverişli silahla müştekiye en az 5 kez ateş ettiğini, sanığın eyleminin öldürmeye teşebbüs olarak kabul edilmesi gerektiğini, olay öncesinde müştekinin sanığa sataşıp vurduğundan, sanıktan elini öpüp, özür dilemesini istediğinden haksız tahrik altında öldürmeye teşebbüs suçunun işlendiğini bildirdi.
     Sanık Can Kayıya önce, Ersin Bağcıeri Haksız tahrik altında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, daha sonra cezayı sanığın eyleminin teşebbüs aşamasında kalması, duruşmadaki davranışları, suçunun tevilli ikrarı gibi nedenlerden dolayı 6 yıl 3 ay hapis cezasına indirdi.
     Mahkeme heyeti, Kayıya ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 1 yıl 3 ay hapis ve bin lira para cezası verdi.
     Ersin Bağcığerin avukatı Çağlar Sun, verilen cezanını az olduğunu, sanığın müvekkilini öldürmek amacıyla ateş ettiğini, bu nedenle kararı temyiz edeceklerini belirtti.
    
     -Balistik incelemede aynı silah olduğu ortaya çıkmıştı-
    
     Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos 2012de rastgele açılan ateş sonucu 6 yaşındaki Umut Ceylanın beline kurşun isabet etmiş, ağır yaralanan Ceylan, kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
     Poliste uyuşturucu kullanmak, yaralama, hırsızlık gibi 8 ayrı suç kaydı bulunan Kayı, aralarında husumet bulunan Ersin Bağcıeri geçen yıl ekim ayında tabancayla yaralamış, bir gün sonra yakalanıp tutuklanmıştı.
     Yapılan balistik incelemede, Karşıyaka ilçesinde meydana gelen silahla yaralama olayında kullanılan mermi çekirdeği ile Umut Ceylanın ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin aynı olduğunu belirleyen ekipler, zanlının İzmir Açık-Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Can Kayı olduğunu tespit etmişti.
     Öte yandan, sanık Kayı hakkında Umut Ceylanı öldürdüğü iddiasıyla hazırlanan iddianamenin tamamlanmadığından henüz dava açılmadığı bildirildi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Umutun ölümüne neden olan sanık, başka Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER