UNESCO Selimiye Külliyesi Alan Yönetim Danışma

UNESCO Selimiye Külliyesi Alan Yönetim Danışma Kurulu üyesi İyiiz: -Selimiye gibi bir varlığı korumak başta Edirnede yaşayanların görevidir


EDİRNE (A.A) - UNESCO Selimiye Külliyesi Alan Yönetim Danışma Kurulu üyesi ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, Selimiye gibi bir varlığı korumak başta Edirnede yaşayanların görevidir dedi.
     İyiiz, yaptığı açıklamada, Selimiyeyi gölgeleyecek her türlü olayın karşısında olacaklarını söyledi.
     Selimiye Külliyesinin siluetini kapatacak şekilde yaptırılan bir reklam pankartının acilen bulunduğu yerden kaldırılması gerektiğini vurgulayan İyiiz, şunları kaydetti:
     UNESCOnun Kültürel Miras Listesine giren Selimiye Külliyesi için bir yandan birtakım insanlar var güçleriyle çalışırken, bir yandan da ne yazık ki bu çalışmalara sekte vuranlar var. Zaman zaman bu konuda vurdumduymazlıklarla karşılaşıyoruz. Örneğin Selimiyenin siluetini bozmak için elinden geleni yapanlar var. Mimar Sinan heykeli yanında, Selimiyenin en iyi göründüğü yerde, herkesin gözünün içine soka soka kendi firmalarının reklamlarını yapanlar var. Birkaç gün önce bu pankartı gördüğüm zaman yetkilileri aradım ama hiç bir yaptırım uygulanmadı. Bu noktada Selimiye gibi bir varlığı korumak başta Edirnede yaşayanların görevidir. Selimiyenin görüntüsünü bozacak her türlü unsur temizlenmelidir.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber UNESCO Selimiye Külliyesi Alan Yönetim Danışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER