Üniversite öğrencilerinden engelli öğrencilere jest

Üniversite öğrencilerinden engelli öğrencilere jest -AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitim Öğretmenliğinden 45 öğrenci, Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin binasının iç ve dış cephesine çocuk d


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitim Öğretmenliğinden 45 öğrenci, Sarıcalar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin binasının iç ve dış cephesine resimli süsleme yaptı.
     Sanat Yoluyla Çevre Eğitim Projesi kapsamında okulda toplanan 45 üniversite öğrencisi, AİBÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi İlknur Karageyik önderliğinde daha önce planladıkları çalışma kapsamında gruplara ayrılarak çalışmaya başladı.
     İlk etapta yapılacak resimler, öğrenciler tarafından duvar ve bahçe zeminine çizildi. Daha sonra öğrenciler, hazırladıkları boyalarla iç mekanın duvarlarına çizilen sayı ve çizgi film karakterlerini, ayrıca bahçe zeminine çizilen oyun alanlarını boyadı.
     Söz konusu çalışmaya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan AİBÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi İlknur Karageyik, Sanat Yoluyla Çevre Eğitimi Projesi kapsamında, AİBÜ ve Türkiye Toplum Hizmetler Vakfı desteği ile 45 öğretmen adayıyla birlikte okulda duvar resmi yapacaklarını söyledi.
     Karageyik, Bolu genelinde 15 okulda çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Kent merkezinde ve bir çok köy okulunda bu şekilde çalışma yaptık. Yaptığımız çalışmaların ardından okullarımız bir başka güzelliğe bürünüyor. Çalışmalarımıza okullardaki öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor" diye konuştu.
     Gerekli başvuruların olması durumunda diğer okullarda da çalışma yapabileceklerini söyleyen Karageyik, "Belli projeler kapsamında diğer okullarda da bu tür çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böyle çalışmalarımız yıl içerisinde devam edecek" dedi.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden engelli öğrencilere jest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER