Üniversite öğrencilerinden kan bağışına horonlu destek

Üniversite öğrencilerinden kan bağışına horonlu destek -Türk Kızılayı kan bağışı tırında gönüllü çalışan üniversite öğrencileri, horon oynayarak halkı kan bağışlamaya davet ediyor


SAKARYA (A.A) - Türk Kızılayı kan bağışı tırında gönüllü çalışan üniversite öğrencileri, horon oynayarak halkı kan bağışlamaya davet ediyor.
     Vandan Sakaryaya gelen kan bağışı tırı, Kent Meydanında konuşlandırıldı. Tırda görev yapan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kızılay Topluluğu üyesi öğrenciler, Karadeniz ezgileri eşliğinde horon oynayarak kan bağışı kampanyasına dikkat çekiyor.
     Kızılay sorumlusu Op. Dr. Dursun Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının kan ihtiyacını karşılamak için çalıştığını belirterek, Sakaryadaki özel ve kamu hastanelerinin ayda 3 bin ünite kana ihtiyaç duyduğunu söyledi.
     Kızılayın her ay Sakaryada bin 600-bin 700 ünite kan topladığına dikkati çeken Bostancı, Dolayısıyla bin 300 ünite açığımız var. Elimizdeki kan bitiği andan itibaren maalesef hastanelerde yatan hastalar kendi başının çaresine bakmak zorunda. Vatandaşların kan aramaması ve ücret ödememesi için sağlığın zekatı olarak kanın bağışlanması lazım şeklinde konuştu.
     Bostancı, kan bağışının insanları dinçleştirdiğini anlattı.
     Üniversite öğrencisi Aslıhan Yomra ise herkesin kan bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, Kan bağışı tamamen duyarlılığa bağlıdır, kimse bu konuda zorlanamaz. Başımıza her an bir kaza gelebilir, kana ihtiyaç duyabiliriz. Bu bilinçle düşünmeli ve duyarlı olunmalı. Bu duyarlılığı artırmak için ve kampanyaya dikkat çekmek için horon tepiyoruz diye konuştu.
     Kan bağışı yapan Ali Kara (50) da sorumluluk bilinciyle, insanların ihtiyacını karşılamak amacıyla üç aylık periyotlarla kan verdiğini anlattı.
     Tır, 4 gün boyunca Sakaryada kalacak.
    
     Muhabir: Enes Duran - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden kan bağışına horonlu destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER