Üniversite öğrencilerine İlk Adımda Dost Eli

Üniversite öğrencilerine İlk Adımda Dost Eli -Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrencileri terör örgütünün gençliğe yönelik faaliyetleri konusunda aydınlatıyor -Proje Koordinatörü Tütün:


ADIYAMAN (A.A) - Hakan Furkan - Adıyaman Emniyet Müdürlüğünün başlattığı İlk Adımda Dost Eli projesiyle, üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler, terör örgütünün gençliğe yönelik faaliyetleri konusunda aydınlatılıyor.
     İlk Adımda Dost Eli projesi, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) şubesi tarafından uygulanıyor.
     Adıyaman Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı binası önünde kurulan stantta, öğrencilerin evrakları tamamlanarak kayıt işlemleri yapılıyor. Şubede görevli polisler de öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunup, terör ve dolandırıcılık konusunda bastırılan broşürleri dağıtıyor. Uygulamada öğrenciler, terör örgütünün gençliğe yönelik faaliyetleri konusunda bilgilendiriliyor.
     Proje Koordinatörü Suzan Tütün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlk Adımda Dost Eli projesinin Türkiyede ilk defa Adıyamanda hayata geçirildiğini belirtti.
     Projenin, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından finanse edildiğini bildiren Tütün, il dışından gelen aileler ve öğrencilerin burada sıkıntı çekmemeleri için stant kurarak onlara yardımcı olduklarını söyledi.
     Tütün, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
     Standımızda kayıt belgelerine yardımcı oluyoruz. Bunun yanı sıra ikramlarda bulunuyoruz. Öğrencilerimizin 2012-2013 eğitim yılında herhangi bir sıkıntı çekmemeleri için kayıt döneminin sonuna kadar burada olacağız. Adıyaman Emniyet Müdürlüğündeki arkadaşlarımız ve TDPdeki arkadaşlarımızla burada görev yapmaktayız. Gelen ailelerimize ve öğrencilerimize broşürlerimiz var. Gerekli telefonlarımız var. Onları bilgilendiriyoruz. Küçük bir kroki ile il dışından gelen arkadaşlarımıza, kendileri için önemli olan yerleri işaretledik. Bu proje ilk defa Adıyamanda gerçekleştiriliyor. Polis-halk ilişkisini güçlendirmek için buradayız. Her zaman vatandaşımızın yanındayız.
    
     -Emniyete teşekkür
    
     Boludan çocuğunun kaydı için gelen velilerden Ekrem Ayten ise polis ekiplerinin kendilerine çok yardımcı olduğunu ve zorluk çekmediklerini belirterek, ilgililere teşekkür etti.
     Kayıt yaptıran öğrencilerden Servet Ünlü de Mersinden geldiğini ifade ederek, Polisler çok yardımcı oldu dedi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerine İlk Adımda Dost Eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER