Üniversite öğrencilerine ücretsiz çorba ikramı

Üniversite öğrencilerine ücretsiz çorba ikramı -Amasya Üniversitesince başlatılan seher çorbası uygulamasıyla öğrencilere her sabah ücretsiz çorba ikram ediliyor


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesince başlatılan seher çorbası uygulamasıyla öğrencilere her sabah ücretsiz çorba ikram ediliyor.
     Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, Eğitim Fakültesi yemekhanesinde uygulamayı başlatarak aşçı önlüğü giyip öğrencilere çorba dağıttı.
     Daha sonra öğrencilerle çorba içen Orbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede ilk defa bir üniversite bünyesinde böyle bir uygulamanın gerçekleştirildiğini belirterek, Sabah kahvaltı yapmayan veya yapamayan öğrencilerimiz artık aç karnına derslere girmek zorunda kalmayacak dedi.
     Öğrencilere karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Orbay, şöyle devam etti:
     Sadece eğitim, öğretim ve araştırma olarak değil, öğrencilerimizin barınmasından ulaşımlarına, sosyal ve kültürel faaliyetlerine kadar pek çok sorumluluk alanımız var. Amasya Üniversitesi öğrencilerinin büyük bir kesimi il dışından geliyorlar ve barınma noktasında yurtlar ile kiraladıkları evlerde kalıyorlar. Pek çoğu da sabah kahvaltısı yapmadan eğitim ve öğretime başlıyor. Biz Sağlık Kültür Daire Başkanlığımızla bir çalışma başlatarak bu öğrencilerimizin hem düzenli beslenme alışkanlıkları kazanabilmeleri hem de derslerine daha zinde devam edebilmeleri için seher çorbası adını verdiğimiz bir uygulamaya başladık.
     Dönem boyunca öğrencilere ücretsiz çorba ikram edileceğini anlatan Orbay, öğrencilerin uygulamadan dolayı memnun olduklarını ifade ederek, Pek çok öğrencimiz orta gelir seviyesinde. Bazı öğrencilerimizin gelir seviyesi çok düşük. Uygulamayla öğrencilerimizin hem bütçelerine hem de düzenli beslenme alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlıyoruz diye konuştu.
     Öğrenciler ise çoğu zaman kahvaltı yapmadan derslere girmek zorunda kaldıklarını, ücretsiz çorbadan memnun olduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Cihan Okur / Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerine ücretsiz çorba ikramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER