Üniversite öğrencisinin ölü bulunması

Üniversite öğrencisinin ölü bulunması -15. Bölge Isparta Eczacı Odası Yönetim Kurulu: -İnternetten ya da merdiven altı diye tabir edilen yerlerden zayıflama ürünleri almayın. Canınızdan olmayın


ISPARTA (A.A) - 15. Bölge Isparta Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yalvaç ilçesinde kaldığı yurt odasında üniversite öğrencisinin ölü bulunmasının üzüntü verici olduğu belirtilerek, İnternetten ya da merdiven altı diye tabir edilen yerlerden zayıflama ürünleri almayın, canınızdan olmayın denildi.
     Açıklamada, Türk Eczacıları Birliği olarak bugüne dek halk sağlığını yakından ilgilendiren her türlü konuyla ilgili sürekli vatandaşları bilgilendirici açıklamalar yapıldığı, ancak alınması gereken önlemler zamanında uygulanmadığı için üzücü ölüm haberleri alınmaya devam edildiği vurgulandı.
     İlaç kapsamında olmadığı için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ve halk arasında biber hapı olarak da bilinen bitkisel zayıflama ürünlerinin nerede, ne zaman ve nasıl patlayacağı belli olmayan birer sağlık mayını olduğu ifade edildi.
     Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     İnternetten ya da merdiven altı diye tabir edilen yerlerden zayıflama ürünleri almayın. Canınızdan olmayın. Bu tür ürünlerin doktor bilgisi dışında kullanılmasının vücudun bazı organlarında ciddi hasarlar oluşturduğu hatta ölüme yol açtığı maalesef hepimiz tarafından bilinmektedir. Zayıflamak isteyenlerin internetten aktarlara kadar kolayca ulaşabildiği bu tür ürünler, kulaktan dolma bilgilerle kullanılmaktadır. Oysa ki bilinçsiz kullanıldığında vücutta telafisi mümkün olmayan sonuçlara ya da ölüme neden olan zayıflama ürünleri, mutlaka doktor tavsiyesi ve eczacı danışmanlığında kullanılmalıdır.
     Bu tür ürünlerin denetimini yaparak ruhsat verecek en doğru makamın Sağlık Bakanlığı olduğunun belirtildiği açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verilen tüm ürünlerin eczanelerde satılma zorunluluğu bulunduğu, güvenilir olduğu ve üretiminden tüketimine kadar takip edildiği kaydedildi.
     Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe ve Finans Bölümü 2nci sınıf öğrencisi Yeşim Kılıçtan (20) haber alamayan arkadaşları, Kılıçı yurttaki odasında yerde hareketsiz bulmuştu. Öğrencilerin ihbarı üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Kılıçın hayatını kaybettiğini belirlemişti. Kılıçın odasında zayıflama haplarının bulunduğu öğrenilmişti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Güç Gönel
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Üniversite öğrencisinin ölü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER