Ünlü atlet Bolta yazdığı mektupla 3.

Ünlü atlet Bolta yazdığı mektupla 3. oldu -İlköğretim öğrencisi Mustafa Cömert 41. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışmasında ünlü atlet Bolta yazdığı ve dünya barışına vurgu yaptığı mektupla, Türkiye 3.sü oldu


NEVŞEHİR (A.A) - Dünya Postalar Birliği (UPU) 41. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışmasında ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Mustafa Cömert, Olimpiyat Şampiyonu ünlü atlet Usain Bolta yazdığı mektupla Türkiye 3.sü oldu.
     UPUnun her yıl düzenlendiği ve bu yıl da Hayranı Olduğun Bir Atlet veya Sporcuya, Olimpiyat Oyunlarının Senin İçin Ne Anlam İfade Ettiğini Anlatan Bir Mektup Yaz konusunun ele alındığı 41. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışmasında, Nevşehirin Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez beldesindeki Suvermez İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Mustafa Cömert, Bolta yazdığı savaşların sona ermesi ve dünya barışı içeriklikli mektubu ile üçüncülüğü elde etti.
     Türkiye ayağını da PTT Genel Müdürlüğünün organize ettiği yarışmada, dereceye giren Cömert için Suvermez Kültür Merkezinde ödül töreni düzenledi. Törene, Derinkuyu Kaymakamı Mitat Can Kutluca, PTT Nevşehir Başmüdürü Suat Gümüş, Suvermeaz Belediye Başkanı Nadi Cömert, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Ödül töreninde konuşan PTT Nevşehir Başmüdürü Gümüş, Mustafanın mektubunun üslup ve tarz bakımından son derce ahenkli olduğunu, mektubu ilk okuduğunda çok duygulandığını söyledi.
     Türkiye genelinde yapılan bir yarışmada bir belde ilköğretim okulunun öğrencisinin bu başarıyı elde etmesinin son derce önemli olduğunu belirten Gümüş, Mustafanın mektubunda en dikkat çeken olay, vurgu yaptığı konudur. Usain Boltla yarışmaya katılıyor, ikisi aynı anda bitiş çizgisini geçiyor ama Mustafa foto finiş sonucuna göre Boldu 1. ilan ediyor. Bu da, Anadolu insanın ne kadar cömert ve insanları kucaklayıcı gönüllerinin olduğunun en iyi göstergesi dedi.
     Gümüş, ayrıca yarışmada dereceye giren öğrencilerin mektuplarının konu alınan sporculara ulaştırılacağını Mustafanın mektubunun da Bolda ulaştırılacağını ifade etti.
     Gümüşün konuşmasının ardından Cömert de, yarışmada dereceye girdiği mektubu okudu.
     Cömert, Çok mutluyum gururluyum. Dünyada savaşlar oluyor, çocuklar ölüyor, ben bunların olmasını istemiyorum ve bunları görünce de çok üzülüyorum. Mektubumda dünyanın yakından takip ettiği insanların televizyonlarda vereceği mesajların önemli olduğunu düşünüyorum. Ondan dolayı mektubumda Bolt birinci oluyor, kendimi 2. yapıyorum. Benim burada anlatmak istediğim birinciliklerin çok da önemli olmadığı, dünya barışı için verilecek çabalar önemli diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Cömerte, PTT Genel Müdürlüğü tarafından yarışmanın ödülü olarak gönderilen tebrik plaketi, özel pul koleksiyonu ve bin 750 lira para hediyesi, Gümüşe Kaymakam Kutluca tarafından takdim edildi.
     Cömertin mektubundaki bir bölümde şu ifadeler yer alıyor:
     Senle yarışmak bile çok özel. Gerçek hayatta da olur umarım bir gün. Ne güzel olurdu. Yarış alanında rakip, dışarıda iki dost olabilmek. Olimpiyatların da yapılış amacı bu değil mi- Yarışırken aynı zamanda insanlığa, dostluğun ve kardeşliğin ne güzel duygular olduğunu anlatabilmek. İnsanlığa, zaferin coşkusunu yaşarken, barışı ve sevginin ne büyük değerler olduğunu gösterebilmek.
     Sayın Bolt, şu an bunu göstermek benim elimde değil. Ama bunu sen yapabilirsin. Kazandığın her yarıştan sonra kameralar sana yöneldiğinde tüm dünya seni dinliyor. Ağzından çıkan her kelime, her cümle milyonlarca insanın kulağında yankılanıyor. Onlara insanlığın en çok ihtiyacı olduğu barış ve sevgi mesajlarını ilet. Bu güzel değerlerin insanların yüreğinde filizlenmesine vesile olabilirsin. Gerçek altın madalya bence bunu başarabilmektir. Yarışalım, ama nelerde... Olimpiyatlarda, sanatta, bilimde, hoşgörüde yarışalım. Silahlanmada, savaşta, kinde, düşmanlıkta yarışmayalım. Yaşayacak başka dünya var mı- Olur da bir gün olimpiyatlarda insanlığa seslenme fırsatı bulabilirsem, bu sözü tüm beyinlere, tüm kalplere yerleştirmek isterim.
     (MAS-YCL-İÇR)
<< Önceki Haber Ünlü atlet Bolta yazdığı mektupla 3. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER