Ünyede Kuran

Ünyede Kuran-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu sona erdi


ORDU (A.A) - Ünye Müftülüğünce din görevlilerine yönelik düzenlenen Kuran-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu sona erdi.
     Ünye Müftüsü Aydın Yığman, Müftülük toplantı salonunda düzenlene sertifika töreninde yaptığı konuşmada, kursların din görevlilerinin kendilerin geliştirmeleri için önemli olduğunu söyledi.
     Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerde görev yapan personellerin etkinlik ve verimliliğini artırmak, din hizmetlerinin temelini teşkil eden Kuran-ı Kerimin usulüne uygun olarak okunmasını ve öğretilmesini sağlamak, imam hatiplik ve müezzin kayyımlık görevlerinin doğru bir şekilde ifasını temin etmek amacıyla kursun düzenlendiğini belirten Yığman, şunları söyledi:
     Hizmet içi eğitim kursunda kursiyerlere Kuran-ı Kerimi doğru okumanın önemi, Kuran harflerinin mahreçleri ve sıfatları, yetişkin öğretiminde temel özellikler, tecvid kuralları ve surelerin ezbere okunması gibi konularda bilgiler verildi. Yarım doktor bir insanı nasıl canından ederse, yarım din görevlisi de kişiyi dininden eder. İnsan, kendi hata ve yanlışlarının farkına varamaz, hata ve yanlışlarımızı birisi bize söylerse düzeltebiliriz. İşte bu eğitimler görevlilerimizin hatalarını, noksanlarını düzeltmeyi amaçlamaktadır.
     Programda, 20 din görevlisi sertifikalarını aldı.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER