Ünye Aile Danışma Merkezi, 2 bin

Ünye Aile Danışma Merkezi, 2 bin 321 sorunu çözdü


ORDU (A.A) - Ünye Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Aile Danışma Merkezine başvuru yapan 3 bin 107 kişiden 2 bin 321inin sorunlarına çözüm bulunduğu, diğer başvuru değerlendirmelerinin ise devam ettiği bildirildi.
     Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 6 yıldır hizmet veren Aile Danışma Merkezinin Karadeniz Bölgesinde hizmet veren ilk merkez olduğunu söyledi.
     Aile Danışma Merkezinin amacının ailelerin korunması ve desteklenmesi yönünde koruyucu, önleyici tedbirlerin yanında, ailelerin karşılaştığı her türlü sorunlara yönelik danışmanlık hizmeti sunmak olduğunu belirten Arpacıoğlu, Aile Danışma Merkezine 2006-2012 yılları içinde yaklaşık 3 bin 107 başvuru olmuştur. Başvurulardan 2 bin 321 kişinin sorunlarına çözüm bulunmuştur dedi.
     Vatandaşların kendilerini daha rahat hissetmesi nedeniyle Aile Danışma Merkezine başvuru oranının önceki yıllara göre arttığını belirten Arpacıoğlu, Başvuruların çoğunluğunu ev hanımları, okula yeni başlayan çocukların aileleri, ergenlik çağındaki gençler oluşturmaktadır. Son zamanlarda çalışan anne-babalar tarafından da ziyaretler gerçekleşmektedir. Sorunlu aileler ya da kişiler, Aile Danışma Merkezine ilk geldiklerinde, yaklaşımları daha içine kapanık, acaba var olan sorunumu anlatsam nasıl tepki alırım- endişesi içindeydi ama uzmanlarımızla görüşmelerinden sonra, sorunlarıyla başa çıkabilen bir birey olarak ayrılmaları hem onları hem de bizi mutlu etmektedir diye konuştu.
     Arpacıoğlu, Aile Danışma Merkezinin psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık ve sağlık hizmetlerinin dışında seminer ve kurslar verildiğini, bu kurslardan 291 kişinin belge sahibi olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Ünye Aile Danışma Merkezi, 2 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER