Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Çöp:

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Çöp: -Vatandaşlarımız yaz dönemlerinde, özellikle aşırı sıcakların olduğu günlerde olası orman yangınlara karşı daha dikkatli olmalıdır


ORDU (A.A) - Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çöp, Vatandaşlarımız yaz dönemlerinde, özellikle aşırı sıcakların olduğu günlerde olası orman yangınlara karşı daha dikkatli olmalıdır dedi.
     Çöp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünyede önceki yıllara oranla yangın olaylarında artış olmadığını söyledi.
     6 itfaiye aracı ve 26 personelle 24 saat göreve hazır olduklarını belirten Çöp, Bu ekibimiz sadece Ünyede değil çevre ilçelerde olan yangınlarda da görevdeler dedi.
     Çöp, Ünyede yangınların çıkış nedenleri ve alınabilecek tedbirlere ilişkin ise şunları kaydetti:
     Yaz aylarında aşırı sıcaklarda olası bir orman yangınına karşı önlemimizi nasıl alırız- İçtiğiniz sigarayı yere atmayın, söndüğüne iyice emin olun. Cam kırıklarını çevreye ve ormanlık bölgelere kesinlikle atmayın, camlar mercek görevi gördüğü için olası bir felakete neden olabilir. Kamp ateşi yakıyorsanız söndürmeden oradan ayrılmayın. Halkımız daha bilinçli bir şekilde davransınlar, ateşle ne oyun ne de şaka olur.
     Çöp, 2011 yılı ocak ile temmuz ayları arasında 20 bina yangını, 1 atölye, 6 araç yangını meydana geldiğini belirterek, 2012 yılı temmuz ayına kadar da 19 bina yangını, 2 atölye ve 6 araç yangını oldu. İki yıl içinde aynı oranlarda yangın olayı meydana gelmiş. Ünyede 2011 yılında toplam 58 yangınla karşı karşıya kalındı. Vatandaşlarımız yaz dönemlerinde, özellikle aşırı sıcakların olduğu günlerde olası yangınlara karşı daha dikkatli olmalıdır. Temennimiz hiç yangın olayının yaşanmamasıdır dedi.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Çöp: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER