Üreticinin kavun ve karpuzu elinde kaldı

Üreticinin kavun ve karpuzu elinde kaldı -Bafra Ziraat Odası Başkanı Karagöl: -Plansız ekim ve düşük fiyat yüzünden kavun ve karpuz tarlada kaldı


SAMSUN (A.A) - Samsunun Bafra ilçesinde 35 bin dönüm alanda ekilen kavun ve karpuzun yüzde 70in fiyatların 30 kuruşa düşmesi nedeniyle tarlada çürümeye terk edildiği bildirildi.
     Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçinin büyük umutlarda diktiği kavun ve karpuzun tarlada çürümeye terk edildiğini söyledi.
     Bafra ovasının 150 bin dönüm alana sahip olduğunu hatırlatan Karagöl, Çiftçimiz bu yıl ne ektiyse elinde kaldı. Sebzeden de meyveden de para kazanamadı. Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Bölgesinden geç çıkan Bafra kavun ve karpuzu küresel ısınmaya bağlı olarak aynı tarihlerde pazara çıktı. Bu da fiyatların düşmesine neden oldu. Tarlada kavun ve karpuz fiyatı 30 kuruşa kadar düştü. Plansız ekim ve düşük fiyat yüzünden 35 bin alanda ekilen kavun ve karpuzun yüzde 70i tarlada kaldı diye konuştu.
     Türkiyenin artık planlı ekime geçmesi gerektiğine işaret eden Karagöl, Çiftçimizin mağdur olmasında en büyük suçlusu bizleriz. Çünkü planlı ekime geçemedik. Planlı bir ekim yapılsaydı çiftçimiz bu kadar zarara uğramazdı. Acil olarak üretim planlaması yapılması gerekiyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Üreticinin kavun ve karpuzu elinde kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER