Ürgüp 42. Uluslararası Bağ Bozumu Festivali

Ürgüp 42. Uluslararası Bağ Bozumu Festivali başladı


NEVŞEHİR (A.A) - Ürgüp ilçesinde düzenlenen 42. Uluslararası Bağ Bozumu Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kortej yürüyüşüne, Vali Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibi ve folklor ekipleri de katıldı.
     Yürüyüş sırasında korteje eşlik eden araçlardan vatandaşlara ünlü Ürgüp üzümlerinden ikram edildi.
     Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, Ürgüpün doğal ve kültürel güzelliklerin birlikte yaşadığı, yaşatıldığı, korunduğu bir şehir olduğunu söyledi.
     Ürgüpün sadece turizmin merkezi olmadığını aynı zamanda tarımın da merkezi olduğunu belirten Yıldız, Ürgüpün tarım ve turizmin en iyi yaşatıldığı bir kültür şehri olduğunu kaydetti.
     Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz da, Ürgüpte yaşayanların yüzde 70nin turizmle kalan yüzde 30unun da tarımla uğraştığını, Ürgüpte yetiştirilen kabak çekirdeği ile üzüm ve patatesin marka olduğunu anlattı.
     Yıllardır tarımın ve turizmin Ürgüpte birlikte yürüdüğünü belirten Yılmaz, bu sene kışın yaşanan olumsuz hava şartlarından üzüm üreticilerinin etkilendiğini kaydetti.
     Vali Abdurrahman Savaş ise, tarımın köken itibariyle kültürün bir parçası olduğunu, Ürgüpte de tarımın asırlardır bir kültürün parçası olduğunu belirtti.
     Festival kapsamında bu akşam sanatçı Seda Üren ve Kıraç konser verecek. Festival yarın bağ bozumu ile sona erecek.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Ürgüp 42. Uluslararası Bağ Bozumu Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER