USAID Başkanı Shah ve ABD Büyükelçisi

USAID Başkanı Shah ve ABD Büyükelçisi Ricciardone Kiliste -Shah ve Ricciardone, Vali Süleyman Tapsızı ziyaret etti -Vali Tapsız: Uluslararası toplumun buradaki drama seyirci kalmamasını istiyoruz


KİLİS (A.A) - ABD Uluslararası Kalkınma Yardımları Ajansı (USAID) Başkanı Rajiv Shah ve ABDnin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Kilis Valisi Süleyman Tapsızı ziyaret etti.
     Valiliğe gelişlerinde Vali Yardımcısı Meral Uçar tarafından karşılanan konuk heyet, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Süleyman Tapsızla görüştü. Vali Tapsız, ziyarette Türkiyeye sığınan Suriyeliler ve verilen hizmetlerle ilgili Shah ve Ricciardoneye bilgi verdi.
     Konuk heyete arzu ettikleri taktirde sınırın sıfır noktasına kadar birlikte gidebileceklerini belirten Tapsız, Öncüpınar Sınır Kapısının karşısında Suriyenin Esseleme Sınır Kapısı bulunuyor. Karşı tarafta hergün büyük bir bombardıman ve çatışma yaşanıyor. Baktığımızda Suriye rejiminin kendi halkına, özellikle sivil halka büyük bir şiddet uyguladığını görüyoruz, yaşıyoruz dedi.
     Ülkelerindeki zulüm ve şiddetten kaçan Suriyelilerin Türkiyeye sığındığını anlatan Tapsız, şunları kaydetti:
     Ümit ediyoruz ki Suriyede barış ve huzur ortamı sağlanır. Buradaki hem komşularımız ve hem misafirlerimiz dediğimiz Suriyeliler de kendi ülkelerine dönerler. Biz bu süre zarfında her türlü insani yardımı en üst seviyede yapmanın gayreti içerisindeyiz. Ülkemizdeki Suriyelilerin sayısı 130 bine ulaşmış durumda. Devletimizin yaptığı harcamalar da 450-500 milyon TLyi buldu. Burada şunu arzu ediyoruz; uluslararası toplumun buradaki drama seyirci kalmamasını istiyoruz. Sizlerin bu ziyaretleri bizler için Suriyeliler için çok çok önemli. En azından uluslararası toplumun farkındalığını sağlamak bakımından çok önem veriyoruz.
     Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
     Shah ve Ricciardone, Kilisteki temasları kapsamında sığınmacı Suriyelilerin kaldığı konteyner kenti ziyaret edecek.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Ahmet Ekinci / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber USAID Başkanı Shah ve ABD Büyükelçisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER