Uşakta ağaçlandırma çalışmaları

Uşakta ağaçlandırma çalışmaları -Uşak Orman İşletme Müdürü Çelik: "2012-2013 ağaçlandırma döneminde 2 Milyon 300 bin fidan diktik"


UŞAK (A.A) - Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, 2012-213 ağaçlandırma döneminde il genelinde 2 milyon 300 bin ağaç fidanı diktiklerini söyledi.
     Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Yeşil dokusunun güçlendirilmesi amacıyla her yıl düzenli olarak ağaçlandırma çalışması yürütüldüğünü ifade eden Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, 2012-2013 ağaçlandırma döneminde de bin 60 hektar alana 2 milyon 300 bin ağaç fidanı diktiklerini belirtti.
     Dikim işlemlerinin orman köylüleri aracılığıyla yapıldığını kaydeden Çelik şunları söyledi:
     "Ormanlar hem ekonomik, hem doğal dengenin korunmasında önemli bir milli servet. İlimizde 220 bin hektar orman alanı var. İşletme olarak biz her yıl ağaçlandırma, kesim, orman zararlısı ve hastalıklarla mücadele gibi çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları orman köylülerimizi istihdam ederek gerçekleştiriyoruz. Bu sayede ciddi bir ekonomik katkı sunuyoruz. Dikim sezonu boyunca her gün yaklaşık 500 kişi çalışıyor. 2012 yılında orman işlemleri için toplam 12 milyon 600 bin lira kaynak harcadık. Fidan dikim sezonu boyunca bin 60 hektar alana; kızılçam, karaçam, ceviz, badem, akağaç, palamut meşesi, fıstıkçamı ve iğde fidanı diktik"
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Uşakta ağaçlandırma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER