UÜ ile MÜSİAD Bursa Şubesi arasında

UÜ ile MÜSİAD Bursa Şubesi arasında işbirliği -MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Çepni: -"Üniversite ve sanayi işbirliği, 2023te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefini belirlemiş bir ülkede isteğe bağlı bir tercih değil, zorunl


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi arasında, kimya sektöründe üniversite-sanayi işbirliği için protokol imzalandı.
     MÜSİAD şube başkanı Hasan Çepni, imza töreni öncesindeki konuşmasında, "Üniversite ve sanayi işbirliği, kalkınmanın olmazsa olmazlarındandır" mesajı verdi.
     Çepni, kimya sektörünün, 230 bin çalışanı, istihdama olan yüzde 8lik katkısı ve yüzde 73lük kapasite kullanımı ile ekonominin ve 2023 hedeflerinin lokomotif sektörlerinden birisi olduğunu belirtti.
     Sektör ihracatının 2012 sonunda 18 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, bu rakamın 55 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını anlattı. "Bu hedefe ulaşmak için teknoloji ve Ar-Geye daha fazla yatırım yapmak gerekmektedir" diyen Çepni, şunları kaydetti:
     "Üniversite ve sanayi işbirliği, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefini belirlemiş bir ülkede isteğe bağlı bir tercih değil, zorunluktur. Bu bağlamda, imzalanan protokolle kurulması planlanan Temel Bilimler Araştırma Merkezi kurulacaktır. Bu merkez aracılığı ile sanayinin ihtiyaç duyduğu ürünleri geliştirme, rekabeti artırıcı yeni ürünler üretme, ürün kalite kontrolü, ihracata yönelik ürünlerde test ve analiz ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar ve öğrencilere staj imkanlarının sağlanmasına dönük ortak çalışma yapılmasını hedefliyoruz."
     Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay da Bursayı, Türkiyenin 2023 hedeflerine taşıyabilmek için üniversiteler aracılığıyla OSBlerde yeni teknoparklar kurulacağını bildirdi.
     Bursanın ekonomik sıçramasını gerçekleştirmek için bu merkezlerin kurulmasına öncülük yapacaklarını belirten Burkay, ihracatta orta ve yüksek teknolojinin payını yüzde 95e çıkarmanın ortak amaç haline getirilmesini istedi. Burkay, şöyle dedi:
     "Ar-Geyi ihtiyaç duyulan yerde yapmak ve büyük firmaların yakaladığı rekabet avantajlarını KOBİlere de yaymak istiyoruz. Sanayimizin ayakta durabilmesi için yenilik yapmaya ihtiyacı var. 2023e giden Türkiyede en çok ihtiyaç duyduğumuz şey yeni fikirlerdir. O nedenle her türlü fikrin önünü açmalı, fikir üretme platformları oluşturmalıyız. Devletimizin yeniliği destekleyen imkanlarını kullanarak sürdürülebilir kalkınma yolunda ilerleyeceğiz. Teknolojiyi üretime dönüştürmek, geleceği bilgi merkezli şekillendirmek istiyoruz. Gelin el birliği ile hem kentimizi hem de ülkemizi ilerilere taşıyalım."
     UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de üniversitenin kimya bölümü ile sanayinin işbirliğini çok önemsediğini vurgulayarak, "Bu işbirliğiyle hem üniversitemiz hem de sanayi kuruluşları faydalar sağlayacaklar. Sanayinin ihtiyaçlarına yönelik Ar-Ge çalışmaları ile de Bursa ve Türkiye ekonomisi kazanacak" diye konuştu.
     Çepni ve Dilek, daha sonra işbirliği protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber UÜ ile MÜSİAD Bursa Şubesi arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER