Uyuşturucuyla afişli mücadele

Uyuşturucuyla afişli mücadele -Isparta Emniyet Müdürlüğünce, uyuşturucu ile mücadele kapsamında kentin belirli noktalarına uyarıcı afiş asıldı


ISPARTA (A.A) - Isparta Emniyet Müdürlüğünce, uyuşturucu ile mücadele kapsamında kentin belirli noktalarına uyarıcı afiş asıldı.
     Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün, dünya üzerinde uyuşturucu probleminden etkilenmeyen hiçbir ülke kalmadığı, her ülkenin bulunduğu konuma, sosyoekonomik duruma, toplumsal değerlerine ve diğer etkenlere bağlı olarak uyuşturucu kaçakçığından, kullanımından ve buna bağlı işlenen suçlardan az ya da çok etkilendiği vurgulandı.
     Uyuşturucu maddenin satın alınması, nakledilmesi ve kullanıcılara sunulmasına kadar olan sürecin büyük bir gizlilik, iş bölümü ve geniş çaplı bir iletişim ve organizasyon ağını gerektirdiğine dikkat çekilen açıklamada, bu bağlamda Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüklerinin gizli işlenen bu suçu ve bu suçu işleyen yasa dışı organizasyonların tüm aktörlerini adalete teslim etmenin gayreti içerisinde olduğu kaydedildi.
     Isparta İl Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucu suçları ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlerin yanı sıra Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) destekli Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planının etkin olarak sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Toplum-aile-birey üçgeninde hayatı ve kurumları etkileyen çok ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkan uyuşturucu ile mücadele kapsamında ilimizde Süleyman Demirel Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Halk Sağlığı ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi temsilcileri yerel eylem planımıza bağlı olarak eş güdüm içerisinde çalışmaktadır. Bu kapsamda ilk etapta il merkezinde vatandaşlarımıza görsel olarak hitap edecek bilboardlara afişler hazırlanarak asılmıştır. İl merkezinde ve ilçelerde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda görev yapan rehberlik ve psikolojik danışmanlık görevini yürüten öğretmenlerimize uzmanlarca beş gün süreyle farkındalık eğitimi verilmektedir. Okullarımızda, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince senarize edilen Madalyonun İki Yüzü adlı tiyatro oyunu gösterimi yapılarak etkinliklerle 1 bin 400 öğrencimize ve ailelerine ulaşmak hedeflenmektedir. Ülkemizin geleceği çocuk ve gençlerimizi madde kullanımı ve bağımlılığa karşı koruma hususunda, kamusal kapasitemizi geliştirerek, toplumun tüm kesimleriyle birlikte işbirliği yaparak farkındalık oluşturma faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uyuşturucuyla afişli mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER