Uzungölün imar sorunu

Uzungölün imar sorunu -Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı, Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunca kabul edildi


TRABZON (A.A) - Trabzonun Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi için hazırlanan "Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı", Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunca kabul edildi.
     Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiyenin en gözde koruma alanlarından biri olmasına rağmen imar planı bulunmayan Uzungölde bu sorunun çözüldüğü belirtildi.
     Açıklamada, daha önce hazırlanan Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planının 2008 yılında yürürlüğe girdiği ancak Trabzon İdare Mahkemesi tarafından 2009 yılında iptal edildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
     "Yeni Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın talimatları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından İlbank AŞye hazırlatıldı. Hazırlanan planlar 7 Mayıs 2013 tarihinde Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından kabul edilerek, onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi.
     İmar planının onaylanması ile bölgenin Özel Çevre Koruma Alanı, Tabiat Parkı, turizm alanı gibi birden çok koruma statüleri içermesi ve uzun zamandır imar planın bulunmaması nedeniyle yaşanan sorunları çözüme kavuşacaktır. Koruma amaçlı imar planının bakanlıkça onaylanmasından sonra bölge yatırımcılarının ve Uzungöl halkının büyük bir sorunu çözülmüş olacaktır."
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Uzungölün imar sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER