Vakıf Haftası

Vakıf Haftası -Kırklareli Valisi Yaman: Vakıflar, geçmişimizi günümüze bağlayan bir köprümüzdür


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, vakıfların, geçmişi bugüne bağlayan bir köprü olduğunu bildirdi.
     Vali Yaman, Vakıf Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanın mutluluğu ve refahı için vakıf anlayışını yeniden canlandırmak için yoğun çaba sarf etiklerini belirtti. Vakıfların kurumsal yardım anlayışını temsil eden tarihsel bir gelenek olduğunu aktaran Yaman, şunları kaydetti:
     Ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş olan eserlerimiz, birer mimari şaheser olmanın yanında, asırlar boyunca toplumsal yaraların sarılmasında, insani ihtiyaçların karşılanmasında, ilim ve tahsil çalışmalarının desteklenmesinde son derece önemli kurumlar olmuşlardır.
     Milletimizin yardımseverlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren Vakıflar, sosyal devlet anlayışının gerçekleşmesine de önemli katkıda bulunmuştur. Geçmişteki ihmaller, ilgisizlikler yüzünden kendi kaderine terk edilen zaman içinde metruk ve harabeler haline gelen eserlerimiz onarılmak suretiyle ihya edilmiş, vakıf medeniyeti şuuru içinde asıl vazifelerine uygun olarak işletmeye açılmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, hem yurt içinde hem de yurt dışındaki vakıf eserlerimizi onararak, tarihi bir misyon üstlenmişlerdir. Vakıflarımıza sahip çıkmak, vakıf medeniyetinin yansıması olan sevgi kültürünü, şefkat ahlakını yeşerterek, bu çalışmaları gelecek nesillere aktarmak, sadece belli kurumların değil, hepimizin temel görevi olmalıdır. Vakıflar, geçmişimizi günümüze bağlayan köprümüzdür.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER