Vali Altıparmak Akseki ve İbradıda

Vali Altıparmak Akseki ve İbradıda -Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akseki ve İbradı ilçe değerlendirme toplantılarına katıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Akseki ve İbradı ilçe değerlendirme toplantıları ve açılışlara katıldı, çeşitli ziyaretlerde bulundu.
     Vali Altıparmak, Akseki Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen Akseki İlçe Değerlendirme Toplantısına katıldı. Aksekinin sorunları ve yapılması düşünülen projelerin ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Aksekinin güvenliği, turizmi, eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
     Daha sonra konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Aksekinin tarihi süreçte önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Aksekinin yetiştirdiği önemli kişilerle tanındığını anlatan Altıparmak, iş, sanat, kültür ve akademik dünya başta olmak üzere, birçok alanda Aksekilileri görmenin mümkün olduğuna işaret etti. Altıparmak, Aksekide alternatif turizmin canlandırılması için potansiyeli bulunan düğmeli evlere sahip çıkılmasını istedi. Altıparmak, daha sonra ilçenin sorunlarıyla ilgili katılımcılardan bilgi aldı.
     Toplantıdan sonra Akseki Yeğen Mehmet Paşa Kütüphanesinde bulunan kültür müzesini gezen Altıparmak, burada Aksekinin kültürel değerlerine sahip çıktığı için yetkililere teşekkür etti.
     Aysel Güleç Anaokulu açılışına katılan Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değindi.
     Altıparmak, konuştu:
     Akseki her ne kadar susuzluk çekiyor olsa da Türk milletinin susuzluğunun giderilmesinde en önemli membalarından olmuştur. Yetiştirmiş olduğu çok önemli kıymetlerden, din adamlarıyla, bilim adamlarıyla ve sanat adamlarıyla Akseki, bilinirliği en yüksek ilçelerimizden bir tanesi olmuştur. Bugün de bu memba olmak, kaynak olma özelliğini sürdürebilmesi için sizlerin gayretlerini görmekten büyük onur duyduğumu, büyük kıvanç duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu okullar, bu yatırımlar, bu gayretler Aksekimizin yine aynı şekilde geçmişte görmüş olduğu o fonksiyonu en iyi şekilde yerine getirecektir. Bunlar çok önemli hususlardır.
     İşadamı Vehbi Güleçe Aksekiye kazandırmış olduğu anaokulu için teşekkür eden Altıparmak, Aysel Güleç Anaokulunu gezerek öğrencilerle sohbet etti, okul bahçesine fidan dikti.
     Altıparmak, Aksekili hayırseverlerin Akseki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağışladıkları bir minibüs, Akseki İtfaiye Amirliğine bağışlanan bir kaza kırım aracı, Akseki Devlet Hastanesine diyaliz hastaları için alınan bir otomobil ve Emniyet Amirliğine alınan bir otomobilin anahtarlarını törenle teslim etti.
     Akseki Anadolu Lisesi ile Akseki Şahinler Çok Programlı Lisesi arasında bulunan bin 100 metre uzunluğundaki kaldırımı da törenle hizmete açan Altıparmak, Akseki Bucakalan köyünde bulunan ve restorasyonu yapılarak turizme açılan tarihi düğmeli evlerde incelemelerde bulundu. 300 yıllık tarihi düğmeli evler hakkında ilgililerden bilgi alan Altıparmak, düğmeli evleri turizme kazandıran işadamlarına teşekkür etti.
    
     -İbradı ziyareti-
    
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, daha sonra Antalyanın İbradı ilçesine geçerek buradaki ilçe değerlendirme toplantısına katıldı. İbradı Kaymakamı Bülent Aydan ilçe hakkında bilgiler alan Vali Altıparmak, sorunları dinledi. Daha sonra inşaatı devam eden Nefise Yılmazipek İlköğretim Okulu bahçesindeki anaokulu inşaatını gezen Altıparmak, inşaat hakkında bilgi aldı. Okul bahçede öğretmenlerle sohbet eden Altıparmak, inşaatı devam eden İbradı Hükümet Konağını inceledi.
     Türkiyenin birinci, dünyanın üçüncü en büyük yer altı gölü mağarası olan Altınbeşik Mağarasına da giden Altıparmak, buradaki botla içeriyi gezdi. Mağara hakkında yetkililerden bilgi alan Altıparmak, daha sonra Ürünlü köyü kahvesinde köylülerle sohbet etti. Köy içinde tarihi düğmeli evleri inceleyen Altıparmak, düğmeli evlerin fotoğraflarını çekti.
     Daha sonra Ormana beldesine geçen Altıparmak, yapımı tamamlanan kültür evini ziyaret etti. Altıparmak, Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskine tarihi evi restore ederek turizme kazandırdığı için teşekkür etti.
     (AÇ-HK-GÜÇ)
<< Önceki Haber Vali Altıparmak Akseki ve İbradıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER