Vali Kalkan, Borçkada kar temizleme çalışmalarını

Vali Kalkan, Borçkada kar temizleme çalışmalarını inceledi


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Borçka ilçesine bağlı Camili Bölgesinde sürdürülen karla mücadele çalışmalarını inceledi.
     Her yıl etkili kar yağışı nedeniyle yaklaşık 5 ay ulaşıma kapanan ve bu süreçte hastaların Gürcistan üzerinden Artvine ulaştırıldığı bölgeye giden Vali Kalkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Güven Dalgıç, 6. Hudut Tabur Komutanı Piyade Kurmay Yarbay Cevdet Yaşar, Borçka Kaymakam Vekili Eyüp Özdemir, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ve Karayolları 102. Şube Şefi Mesut Balmumcu ile çalışmaları takip etti.
     Camili bölgesinde yolun 5 ay süreyle ulaşıma kapalı olmasının alışıla gelmiş bir durum olduğunu belirten Vali Kalkan, Bu yıl Valilik olarak bölgede bir ilki gerçekleştirerek sadece bölgeye hizmet edecek özel bir karla mücadele ekibi oluşturduk. Ekiplerimiz kar yağışı sırasında ve sonrasında sürekli olarak yolu ulaşıma açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor dedi.
     Bölgede yaklaşık 60 kamu görevlisinin görev yaptığını ifade eden Vali Kalkan, şunları söyledi:
     Burada yaşayan halkımız zorunlu hallerde ulaşımını ve hastalarını Gürcistan üzerinden 2 kilometre yaya yürüdükten sonra Batuma ulaşıyor, ardından Sarp Sınır Kapısından Türkiyeye giriş çıkış yapılabiliyordu. Bu da daha önceden yapılan iki ülke arasındaki protokollerle gerçekleştiriliyordu. Ancak bu yıl farklı bir yol ve yöntem izledik. Karayolları 102. Şube Şefliği ekiplerinden oluşan özel bir karla mücadele ekibi oluşturduk. Ayrıca Karagöl yol ayrımı mevkisinde bir bakımevi istasyonu inşaatına başladık. Yakın bir zamanda bu inşaatın yapımı tamamlanmış olacak. Buraya özgü kurmuş olduğumuz ekibimiz, bakım evinde konaklayacaklar.
     Vali Kalkan, olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını sürdüren karla mücadele ekiplerine de teşekkür ederek, sohbet ettiği işçilere baklava ikramında bulundu.
     Camili Yatılı Bölge İlköğretim Okulunu da ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Vali Kalkan, daha sonra piyade hudut karakolunda askerlerle yemek yedi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu - Bülent Atasert / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali Kalkan, Borçkada kar temizleme çalışmalarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER