Vali Kızılcık, inşaatı biten Anaokulu binasını

Vali Kızılcık, inşaatı biten Anaokulu binasını gezdi


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Aydınlıkevler Mahallesinde yerel imkanlarla yaptırılan anaokulu binasını gezdi.
     Kızılcık, tamamen yerel imkanlarla eğitim seviyesini artırma adına yapılan çalışmalardan biri olan bu projenin hayata geçirilmesinin farklı bir anlam taşıdığını ifade etti.
     Anaokulunun 2 katlı, 5 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli olduğunu belirten Kızılcık, şunları söyledi:
     Geçen yıl başlattığımız proje kapsamında yaptırdığımız ikinci anaokulumuza 2011-2012 YGSde birinci olan ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazanan Yomra Fen Lisesi öğrencilerimizden Ömer Burak Terzinin ismini verdik. Bu uygulama ile öğrencilerimizi teşvik etmekte ve yarışır bir duruma getirmekteyiz. Bilindiği gibi geçen sene de aynı yöntemle yaptırdığımız ana okuluna da o yılın birincisi Kaan Dinler ismini vermiştik. Tamamen vatandaşlarımızın gönüllü olarak verdiği bağış ve diğer yerel kaynaklarımızla ikinci okulun yapımını tamamladık. Okula ismini verdiğimiz öğrencimizin de katılımı ile anaokulunu 2013 yılında geleceğimizin teminatı olan minik yavrularımızın hizmetine açacağız.
     Kızılcık, eğitime verdikleri önemi vurgulayarak, Ülkemizin daha gelişmiş müreffeh seviyelere çıkabilmesi adına eğitim olmazsa olmazımızdır. Bu konuda hem merkezi hem de yerel imkanlarla tüm fırsatları değerlendirerek, eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmamız lazım. Bu okul, bu çalışmalar çerçevesinde hazırlanan projenin bir ayağıydı dedi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali Kızılcık, inşaatı biten Anaokulu binasını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER