Vali Koçdemir başkanlığındaki heyetin Kosova ziyareti

Vali Koçdemir başkanlığındaki heyetin Kosova ziyareti -Kosova Cumhurbaşkanı Yahyaga: Türklerin, hükümetin her kademesindeki katılımı insan haklarına saygılı ve bağımsız bir devlet inşa etmemizi sağlıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Türklerin, hükümetin her kademesindeki katılımı insan haklarına saygılı ve bağımsız bir devlet inşa etmemizi sağlıyor dedi.
     Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Kadir Koçdemir başkanlığındaki heyet, temaslarda bulunduğu Kosova Cumhuriyetinde, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ile görüştü.
     Yahyaga, Türkiye ile Kosova Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu söyledi.
     Başta eğitim, kültür ve sağlık olmak üzere her alanda iş birliğinin önemini vurgulayan Yahyaga, Türkiye, Kosova Cumhuriyetinin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sağladığı destekle, uluslararası alanda tanınmasında önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Türklerin, Kosovada toplumun bütünleşmesinde yapıcı rolleri var. Türklerin, hükümetin her kademesindeki katılımı insan haklarına saygılı ve bağımsız bir devlet inşa etmemizi sağlıyor dedi.
     Eskişehirin, 2013 yılında hem Türk Dünyası Kültür Başkenti hem de UNECSO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olacağını anımsatan Vali Koçdemir ise Eskişehirde çok sayıda Kosovalı öğrenci eğitim görüyor. Yapılacak öğrenci değişim programlarıyla bu sayıyı daha arttırabiliriz. Üniversitelerimiz, bu konuda yeterli altyapı ve tecrübeye sahip dedi.
     Cumhurbaşkanı Yahyaga ile yapılan görüşmede, heyete Türkiyenin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan da eşlik etti.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Vali Koçdemir başkanlığındaki heyetin Kosova ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER