Vali Lekesiz şehit yakınları ve gazilere

Vali Lekesiz şehit yakınları ve gazilere iftar verdi


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, şehit yakınları ve gazilere iftar verdi.
     Lekesiz, Savon Otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin milletin bağımsızlığı ve özgürlüğü uğrunda verdiği mücadelenin sonsuza kadar bilineceğini söyledi.
     Devletin şehit ve gazilere verdiği önemin son yıllarda artarak devam ettiğinin altını çizen Lekesiz, Bu vatan için en kutsal varlıklarını feda eden şehit yakınları ve gazilerin değeri sonsuza kadar yaşatılacak. Şehit yakınları bu milletin birer kutsal emanetidir. Şehit ve gaziler de Türk milletinin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır diye konuştu.
     Lekesiz, 2009 yılından bu yana illerde bürolardan idare edilen şehit ve gazi işlemlerinin geçen yıl itibariyle tüm valiliklerde Şehit ve Gaziler Şube Müdürlüğü adı altında hizmet vermeye başladığını ifade etti.
     Şehit yakınları ve gazilerin bu müdürlüklerde tüm işlemlerinin takip edileceğini belirten Lekesiz, devletin tüm kurumlarının şehit yakınları ve gazilere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.
     Lekesiz, Suriyede yaşanan kargaşanın Hataya da yansıtılması isteyen bazı kesimlerin bulunduğunu buna ne devlet olarak kendilerinin ne de halkın izin vermeyeceğini, tüm vatandaşların bu tür provokasyonlara karşı çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
     Kentin huzur ve güveniğini bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerinin altını çizen Lekesiz, bu ülkede yaşayan herkesin huzur ve güven içinde, hukuk kurallarına uygun olarak yaşaması için gereken her türlü tedbirin emniyet güçleri tarafından alındığını, vatandaşların da birlik ve beraberlik içinde sergilediği yaşantının bugünlerde daha çok önem taşıdığını belirtti.
     Etkinliğe, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, MHP Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hasan Polat, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Müftü Mustafa Sinanoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, şehit yakınları, gaziler ve bir çok davetli katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Vali Lekesiz şehit yakınları ve gazilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER