Vali Yılmaz ile Genel Koordinatör Üstünel

Vali Yılmaz ile Genel Koordinatör Üstünel FİFA U20 toplantısına katıldı


KAYSERİ (A.A) - Türkiyenin evsahipliğinde Kayseri, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Rize ve Trabzonda 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek dünyanın en büyük spor etkinliklerinden FIFA U20 Dünya Kupası öncesi toplantısı İsviçrenin Zürih kentinde bulunan FIFAnın merkezinde yapıldı.
     Toplantıda Kayseriyi, Vali Şerif Yılmaz ile Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel temsil etti.
     FIFA Başkanı Sepp Blatter ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valckein evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya UEFA 1. Başkanvekili, FIFA İcra Kurulu üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı, Spor Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, TFF İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin ile turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Kayseri, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Rize ve Trabzon şehirlerinden yetkililer katıldı.
     FIFA U20 Dünya Kupası tanıtım videosunun izlendiği ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valckenin açış konuşmasını yaptığı törende, daha sonra FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA Yönetim Kurulu Üyesi, UEFA 1. Baskanvekili ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF 2. Başkanvekili Servet Yardımcı ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan birer konuşma yaptı.
    
     -ORTAK DEKLARASYON İMZALANDI
    
     Konuşmaların ardından ise sırasıya FIFA Başkanı Blatter, FIFA Genel Sekreteri Valcke, TFF Başkanı Demirören, TFF Onursal Başkanı UEFA 1. Başkanvekili ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Erzik, Spor Genel Müdürü Baykan ile ev sahibi şehirlerin temsilcileri ortak deklarasyonu imzaladı. Deklerasyona Kayseri Büyükşehir Belediyesi adına Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel imza koydu.
    
     -AÇILIŞ MAÇI KAYSERİDE
    
     Yıldız adaylarının kendilerini ilk kez gösterme şansı bulduğu, büyük ilgi gören ve tüm dünyada ilgiyle takip edilen FIFA U20 Dünya Kupasının açılış maçı 21 Haziranda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadında yapılacak. 13 Temmuzda İstanbulda oynacak final maçı ile sona erecek turnuvada Kayseride B Grupu maçlarının yanısıra ikinci tur ve çeyrek final maçları da oynanacak.
     Turnuvaya en hazır stad olarak bilinen ve daha önce yapılan tüm FİFA incelemelerinde yüksek not olan Kadir Has Stadı, Zürihteki toplantıda da ilgi odağı oldu. Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel gerek televizyon kuruluşlarına gerekse de delegasyona hem Kayseri hem de Kadir Has Stadı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Vali Yılmaz ile Genel Koordinatör Üstünel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER