Vanda İşgücü Piyasası Talep Araştırması tamamlandı

Vanda İşgücü Piyasası Talep Araştırması tamamlandı


VAN (A.A) - Van Valiliğinin, kentte işgücü piyasası talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla başlattığı, İşgücü Piyasası Talep Araştırması tamamlandı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının, eğitimin işgücü talebine duyarlılığının artırılması, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesi ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğu belirtildi.
     Saha çalışmasından elde edilen veriler doğrultusunda, Van genelinde açık iş oranının yüzde 1,5 olarak hesaplandığının belirtildiği açıklamada, sektörler itibariyle bakıldığında, en yüksek açık iş oranının, yüzde 11,2 ile bilgi ve iletişim sektöründe olduğunun görüldüğü kaydedildi.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     Bilgi ve iletişim sektörünü yüzde 3,6lık açık iş oranı ile konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri sektörü ve yüzde 2,6lık açık iş oranı ile elektrik, gaz, buhar, iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü izlemektedir. Ancak bu oranlar değerlendirilirken ilgili sektörlerdeki iş yeri ve çalışan sayılarının göz ardı edilmemesi gerekmekte. Meslek grupları itibariyle en yüksek açık iş oranı, yüzde 3,5 ile profesyonel meslek mensuplarına aittir. Bunu yüzde 3,0 ile yöneticiler ve yüzde 2,3 ile teknisyenler, teknikerler ve yardımcı profesyonel meslek mensupları izlemektedir.
     İl genelinde açık işlerin en fazla olduğu ilk beş mesleğin ise, reyon görevlisi, kasiyer, elektronik teknikeri, dağıtıcı (posta dağıtım hizmetleri) ve muhasebeciler olduğu ifade edildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda İşgücü Piyasası Talep Araştırması tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER