Vanda 10 bin aileye kurban eti

Vanda 10 bin aileye kurban eti dağıttılar


VAN (A.A) - Yurt içi ve yurt dışından Vana gelen çok sayıda gönüllü, Van merkez ve ilçelerinde 10 bin aileye kurban eti ve hediyeler dağıttı.
     Norveç, Danimarka, Almanya, Antalya, Bursa, Ankara, Yozgat ve Kırıkkaleden gelen gönüllülerin yardım dağıtmasından sonra, Özel Serhat Lisesi Salonunda bir program düzenlendi.
     Programda konuşan Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Vanlıların bu yıl iki bayramı birden yaşadığını söyledi.
     Uslu, şöyle konuştu:
     Üzüntülü, acı günlerimiz oldu. Ama bugünlerde acılarımız bir nebze azaldı. Şehir, yeniden ayağa kalktı. Depremzede kardeşlerimiz konutlarına geçti. Bu sürede gerçekten Türkiye bize ciddi destek verdi. Bir felaket sonucu ortaya konan bu ortak çalışmayla bir bayram yaşadık. Şimdi Kurban Bayramını yaşıyoruz. Kurban, özü itibariyle paylaşmak, yakınlaşmaktır. Dostun dosta yakınlaşması, belki de en büyük dosta yaklaşmaktır. Siz de bu sürede Vana geldiniz. Yalnızca kurbanlarınızı getirmediniz, gönüllerinizi de getirdiniz. Gerçekten bu ülkenin gönül köprüsüne, gönül taşımaya çok ihtiyacı var.
     AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin 80 yıllık süreçte çok acı çektiğini ifade etti.
     Bilici, Bölge, bir taraftan terör örgütü bir taraftan da maalesef devletin yanlış uygulamaları yüzünden çok acı çekti. İnsanlarımız köyde hayvanlarını, tarlalarını, evini, yurdunu bırakarak geleceği meçhul bir şekilde metropollere göç etmek zorunda bırakıldı. Bu sorun her geçen gün büyüdükçe büyüdü. Sizler buraya gelerek barış köprüleri, gönül köprüleri kurdunuz dedi.
     Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Peyami Battal da, Kimse Yok mu Derneğinin, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ettiğini dile getirdi.
     Derneğin, deprem döneminde de çok çalıştığını dile getiren Battal, yurt içi ve yurt dışından gelen gönüllülere teşekkür etti.
     Gönüllüler adına konuşan Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİT) üyesi Mine Cömertoğlu, ilk defa bu kadar duygu yoğunluğu yaşadığı bir bayram geçirdiğini söyledi.
     Vandaki aileler tarafından çok sıcak karşılandıklarını belirten Cömertoğlu, Öksüz, kimsesiz, ihtiyaç sahibi çok aile gördük. Bizi misafirperverlikle karşıladılar dedi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Vanda 10 bin aileye kurban eti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER